بهره‌گیری از اقدامات نوآورانه در کشت پاییزه غلات فارس

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از آغاز کشت پاییزه غلات و دانه‌های روغنی با بهره‌گیری از عوامل و اقدامات نوآورانه در بخش کشاورزی این استان خبر داد.

بهره‌گیری از اقدامات نوآورانه در کشت پاییزه غلات فارس

به گزارش خبرنگار ایانا در فارس، مجتبی دهقان‌پور در گردهمایی آغاز کشت پاییزه در این استان که با حضور محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی برگزار شد، بیان کرد: استفاده از بذور متناسب با اقلیم هر منطقه و کشت کف جوی از جمله اقدامات نوآورانه در کشت غلات سال زراعی آتی است.

به گفته این مقام مسئول؛ بالغ‌بر ۵۸ هزار تن بذور گواهی شده از ۲۸ شرکت تولید کننده این بذور تامین شده و در زمینه تامین بذر استان فارس هیچ مشکلی وجود ندارد.

دهقان پور با بیان اینکه بذرهای تامین شده متناسب با اقلیم هر منطقه و با نیاز آبی کمتری هستند، افزود: این مزیت باعث افزایش تولید در واحد سطح و ارتقا بهره‌وری تولید خواهد شد.

وی به اهمیت پیشگیری از بیماری زنگ زرد گندم اشاره کرد و گفت: نگاه ما این است که بذور گندم متناسب با زیست بوم هر منطقه و مقاوم به بیماری زنگ زرد باشد تا شاهد کنترل این بیماری باشیم.

این مقام مسئول، در بحث تامین کودهای پایه برای کشاورزان استان فارس، خاطرنشان کرد: کودهای ازته، پتاسه و فسفاته باید به میزان لازم و در موقع مناسب در اختیار کشاورزان قرار گیرد چرا که می‌تواند در افزایش عملکرد در واحد سطح و همچنین بالا بردن مقاومت گیاه در برابر تنش‌های محیطی اثرگذار باشد.

دهقان پور، وضعیت استفاده از کارنده ها در استان فارس و پراکنش و خدمات رسانی آنها را مطلوب دانست و گفت: استفاده از آرایش‌های جدید و نوآورانه برای کشت غلات از جمله کشت کف جوی برای اراضی شور باعث افزایش بهره وری تولید در واحد سطح و همچنین کاهش مصرف آب خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: این نوع کشت می تواند تا حدود ۲۰ درصد باعث صرفه جویی آب در واحد سطح شود و ۲۵ درصد افزایش عملکرد را نیز به دنبال دارد.

این مقام مسئول برنامه‌ریزی کشت گندم در استان فارس را ۲۷۰ هزار هکتار گندم آبی و بالغ‌بر ۱۰۰ هزار هکتار گندم دیم عنوان کرد که براساس برش‌های متناسب با ظرفیت هر شهرستان تعیین شده است.

دهقان پور به بیان چالش‌های کشت غلات پرداخت و گفت: تعیین قیمت خرید محصولات تولیدی به خصوص برای دانه‌های روغنی برای ما اهمیت زیادی دارد و منتظر تعیین قیمت سایر محصولات از سوی شورای قیمت‌گذاری هستیم.

به گفته وی؛ تامین بذر دیم برای مناطق گرمسیر استان فارس از دیگر مواردی است که برنامه‌ریزی تعیین آن از طریق استان‌های دیگر انجام شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، با بیان اینکه بالغ‌بر ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات مکانیزاسیون برای این استان تعیین شده و در حال پرداخت است، ابراز امیدواری کرد؛ با پرداخت به موقع تسهیلات شاهد نوسازی ناوگان کاشت، داشت و برداشت استان فارس خواهیم بود.

 

خبرنگار: شیدا اشتری

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید