مسئول حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمنان:

وضعیت ملخ‌های شکم بادمجانی در مراتع آهوان سمنان پایش می‌شود

وضعیت ملخ‌های شکم بادمجانی در مراتع آهوان سمنان پایش می‌شود

مسئول حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمنان گفت: در پی مشاهده ملخ‌های شکم بادمجانی در مراتع آهوان سمنان به‌منظور جلوگیری از خسارت به مراتع وضعیت حضور ملخ‌ها پایش می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایانا در استان سمنان، مهزاد شادمان اظهار کرد: از اوایل اردیبهشت‌ماه، وجود ملخ‌های شکم بادمجانی با تراکم نسبتاً پایین در مراتع گردنه آهوان شهرستان سمنان مشاهده‌شده و به دلیل تراکم آن به آستانه زیان اقتصادی نرسیده و آسیب جدی را متوجه مراتع و بهره‌برداران منطقه نمی‌‌کند.

وی افزود: یکی از آفات مهم محصولات کشاورزی، مرتعی و جنگلی ملخ‌ها هستند و گونه‌های مختلفی از ملخ‌های بومی در استان روی گیاهان مرتعی و محصولات کشاورزی فعال هستند.

مسئول حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمنان خاطرنشان کرد: مهم‌ترین گونه‌ای که در سال‌های اخیر افزایش جمعیت داشته Bradyporus latipes معروف به ملخ بادمجانی یا ملخ شکم بادمجانی است.

شادمان تصریح کرد: مبارزه شیمیایی با انواع آفات از جمله ملخ‌ها، صرفاً در زمانی توجیه علمی و اقتصادی دارد که شدت هجوم و تراکم آن‌ها به آستانه زیان اقتصادی برسد.

وی گفت: با توجه به مشاهده ملخ شکم بادمجانی در مراتع شهرستان از همه همیاران و حافظان طبیعت درخواست کرد در صورت مشاهده آفت مذکور، ضمن معدوم کردن، موقعیت دقیق محل را به اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اطلاع‌رسانی کنند.

مسئول حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمنان خاطرنشان کرد: بهترین زمان مبارزه با این آفت قبل از تخم‌ریزی بوده که این زمان مصادف با پورگی این حشره است و طبق نظر کارشناسان گیاه‌پزشکی بهترین روش کنترل، معدوم کردن آفت به روش فیزیکی است.

شادمان افزود: وضعیت هجوم ملخ به منطقه به‌دقت رصد می‌شود و در صورت نیاز، نسبت به مبارزه شیمیایی با آن اقدام خواهد شد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید