معاون وزیر جهاد کشاورزی:
مصرف پایین سموم نقطه قوت صادرات کشاورزی ایران است

تهران- ایانا- معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به مصرف پایین سموم کشاورزی در ایران و رعایت نظارتهای سازمان غذا و دارو گفت: توسعه سردخانهها، صنایع تبدیلی و فناوریهای نوین از الزامات ارتقای بهرهوری و پایداری کشاورزی است.
به گزارش ایانا وبینار آموزشی ـ تخصصی روابطعمومی با عنوان «راهبردهای وزارت جهاد کشاورزی برای امنیت غذایی» روز دوشنبه - ۷ مهر ماه- با سخنرانی محمدمهدی برومندی، معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، و با حضور مدیران و کارشناسان روابطعمومی، رسانه و بخش کشاورزی، و به همت مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی و با هدف تبیین نقش ارتباطات در تحقق اهداف کلان بخش کشاورزی برگزار شد.
برومندی ضمن تبریک سال زراعی جدید و گرامیداشت هفته دفاع مقدس، به نقش تاریخی وزارت جهاد کشاورزی در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و روابطعمومی را یکی از ارکان ترویج فرهنگ اطلاعرسانی و توسعه کشاورزی دانست.
امنیت غذایی؛ مأموریت محوری وزارت جهاد
معاون امور باغبانی، تأمین امنیت غذایی را مأموریت اصلی وزارت جهاد کشاورزی قلمداد کرد و با اشاره به چالشهای جهانی از جمله کمبود منابع آب و خاک، تغییر اقلیم و رشد جمعیت، تأکید کرد: ایران با میانگین بارش سالانه کمتر از ۲۴۰ میلیمتر، نیازمند سیاستگذاری دقیق و بهرهبرداری بهینه از منابع محدود برای حفظ و توسعه پایدار کشاورزی است.
برومندی با اشاره به نقش کلیدی باغبانی در امنیت غذایی و اقتصاد کشاورزی گفت: اگرچه کمتر از ۲۰ درصد اراضی کشاورزی کشور زیرکشت باغی است، اما این بخش ۳۸ درصد اشتغال کشاورزی، ۲۶ میلیون تن تولید و بیش از ۵۰ درصد درآمد ارزی کشاورزی را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: تراز تجاری کشاورزی در سال گذشته مثبت بوده و درآمد ارزی از ۰.۲ میلیارد دلار به ۴.۳ میلیارد دلار افزایش یافته که حاصل تلاش کشاورزان و سیاستهای حمایتی دولت است.
ارتقای کیفیت و سلامت محصولات
معاون وزیر با اشاره به موفقیت ایران در صادرات محصولات باغی به بازارهای سختگیرانهای مانند روسیه، چین و اتحادیه اروپا، اظهار کرد: محصولات ایرانی از نظر استانداردهای فنی و بهداشتی در سطح مطلوب قرار دارند و ایران در تولید و صادرات محصولاتی چون پسته، زعفران، خرما، انار، گردو و کشمش جزو کشورهای برتر جهان است.
برومندی با اشاره به مصرف پایین سموم کشاورزی در ایران (حدود یک کیلوگرم در هکتار در مقایسه با ۱۶ کیلوگرم در ژاپن) و رعایت نظارتهای سازمان غذا و دارو، توسعه سردخانهها، صنایع تبدیلی و فناوریهای نوین را از الزامات ارتقای بهرهوری و پایداری کشاورزی دانست.
چالشهای تولید و راهکارهای مالی
معاون امور باغبانی در پاسخ به پرسشها درباره افزایش هزینههای تولید و مشکلات تسهیلات گلخانهای، به حمایت دولت از توسعه گلخانهها و مکانیزاسیون اشاره کرد و گفت: با همکاری بانک کشاورزی، راهکارهای جدیدی برای تأمین مالی و تسهیل سرمایهگذاری در دست اقدام است. وی همچنین بر لزوم نظارت فنی و قانونی بر تولید، شناسهدار بودن محصولات، حضور ناظرین فنی در گلخانهها و رعایت پروتکلهای بهداشتی و صادراتی تأکید کرد.
خبرنگار: کبری سادات موسوی
دیدگاه تان را بنویسید