مدیرکل دفتر پیش‌آگاهی و کنترل عوامل خسارت‌زا:

کتاب مرجع آفات و آفت‌کش‌های محصولات کشاورزی به‌روز شد

کتاب مرجع آفات و آفت‌کش‌های محصولات کشاورزی به‌روز شد

تهران- ایانا- مدیرکل دفتر پیش‌آگاهی و کنترل عوامل خسارت‌زای سازمان حفظ نباتات کشور گفت: نسخه جدید کتاب مرجع «فهرست آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز مهم محصولات کشاورزی و آفت‌کش‌های مجاز و روش های توصیه شده برای کنترل آنها»، به‌روزرسانی و منتشر شده است.

اکبر آهنگران در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با اشاره به نقش «فهرست آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز مهم محصولات کشاورزی و آفت‌کش‌های مجاز و روش های توصیه شده برای کنترل آنها» در مدیریت به‌روز و علمی کنترل عوامل خسارت‌زای گیاهی بیان کرد: این کتاب حاوی اطلاعات دقیق و رسمی درباره مهم‌ترین آفات و بیماری‌های محصولات کشاورزی در کشور و سموم مجاز برای کنترل آنها است و به عنوان مرجع توصیه مصرف آفت‌کش‌ها در کشور بوده و مورد استفاده کارشناسان و بهره‌برداران قرار می‌گیرد.

مدیرکل دفتر پیش‌آگاهی و کنترل عوامل خسارت‌زای سازمان حفظ نباتات کشور تشریح کرد: نسخه جدید این کتاب بر اساس آخرین یافته‌ها و مصوبات هیئت نظارت بر سموم و اطلاعات علمی روز تدوین شده است و تغییراتی مانند حذف برخی سموم ممنوع‌شده و اضافه شدن آفت‌کش‌های کم‌خطر جدید به فهرست را دارد.

آهنگران خاطرنشان کرد: آفتکش‌های توصیه شده روی محصولات مختلف در این کتاب، مبنای تعیین حد مجاز باقی‌مانده سموم در محصولات کشاورزی توسط کمیته مربوطه با محوریت سازمان غذا و دارو قرار می‌گیرد و سپس این مقادیر در قالب استاندارد ملی تدوین و توسط سازمان ملی استاندارد ایران ابلاغ می‌شود؛ از این رو استفاده از آفت‌کش‌های مغایر با موارد توصیه شده در این کتاب روی محصولات کشاورزی، منجر به رد شدن محصول در پایش‌های آزمایشگاهی خواهد شد.

وی از کشاورزان و کارشناسان خواست برای حفظ سلامت محصولات و جلوگیری از بروز مشکلات در بازار داخلی و صادراتی، صرفاً از توصیه‌های مندرج در این کتاب استفاده کنند.

به گزارش ایانا نسخه جدید کتاب مرجع فهرست آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز مهم محصولات کشاورزی و آفت‌کش‌های مجاز و روش های توصیه شده جهت کنترل آنها به صورت رایگان از طریق سایت سازمان حفظ نباتات کشور به آدرس www.ppo.ir (بخش مقالات و انتشارات) در دسترس بهره‌برداران قرار گرفته است.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید