معاون وزیر جهاد کشاورزی:
توسعه دامپروری در مسیر تأمین کسری گوشت قرمز کشور قرار گرفت

تهران- ایانا- معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در یک سال گذشته با تمرکز بر فعالسازی ظرفیتهای خالی، توسعه زنجیرههای تولید، حفظ ذخایر ژنتیکی و تقویت دامداریهای روستایی و عشایری، گامهای مؤثری در مسیر پایداری تولید و تنظیم بازار گوشت قرمز کشور برداشته شد.
محمدابراهیم حسننژاد در گفتوگو با خبرنگار ایانا، برخی از مهمترین اقدامات معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در یک سال اخیر را واردات دام نر پای پروار برای تکمیل ظرفیت پرواربندیهای نیمهفعال و غیرفعال دانست و گفت: عدم تأیید ثبت سفارشها در معاونت بازرگانی و نبود شفافیت در تعرفههای گمرکی، اجرای این برنامه را با چالش مواجه کرده است.
معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی بررسی وضعیت صنعت دامپروری در شرایط تنش آبی و خشکسالی، با هدف شناسایی مناطق بحرانی، پیشبینی نیازهای نهادهای و آبی، حفظ ذخایر ژنتیکی دام و کاهش کشتار دام مولد خارج از سن اقتصادی، از دیگر اقدامات این معاونت دانست و خاطرنشان کرد: نبود تسهیلات و ضعف همکاری بینسازمانی مشکلاتی را در این زمینه ایجاد میکند.
وی افزود: در حوزه زنجیرههای تولید شیر خام و گوشت قرمز، برنامههایی با مشارکت تشکلهای دامپروری و صنایع فرآوردههای پروتئینی برای ارتقای کیفیت تولید، کاهش قیمت مصرفکننده و حذف واسطهها دنبال شد که در صورت تامین نقدینگی و قراردادن تسهیلات در اختیار زنجیرهها، این طرح با موفقیت بیشتری همراه خواهد بود.
معاون وزیر با بیان اینکه تولید قراردادی گوشت قرمز نیز با هدف پایداری تولید در دستور کار قرار گرفته است، گفت: در قالب تفاهمنامهای میان وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام، طرح ملی افزایش تولید در دامداریهای سبک روستایی و عشایری آغاز شد؛ این طرح قرار است در شش استان اجرا شود و دو میلیون رأس گوسفند و بز را تحت پوشش قرار دهد.
وی با اشاره به در دستور کار قرار گرفتن برنامه ملی تولید، تأمین و تنظیم بازار گوشت قرمز کشور با تمرکز بر توسعه دامپروری در استان سیستان و بلوچستان توضیح داد: این برنامه با هدف جبران کسری گوشت قرمز سالانه، بر مزیتهای اقلیمی و ظرفیتهای بومی استان تکیه دارد، اما در مسیر اجرا با مشکلات اعتباری و پیچیدگیهای اداری مواجه است.
حسننژاد خاطرنشان کرد: معاونت تولیدات دامی برنامهای را برای ایجاد و توسعه زنجیرههای واقعی ارزش در بازار گوشت قرمز با مشارکت اتحادیه صنایع بستهبندی، اتاق اصناف و اتحادیههای دامپروری کشور پیگیری کرده است که هدف این برنامه، اتصال تشکلهای دامپروری به زنجیره تأمین و حذف واسطههای غیرضروری در بازار است.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید