رئیس سازمان دامپزشکی:

دامپزشکی سپر دفاعی جامعه در برابر بیماری‌های مشترک انسان و دام است

دامپزشکی سپر دفاعی جامعه در برابر بیماری‌های مشترک انسان و دام است

تهران- ایانا- با توجه به هم‌زمانی روز جهانی مبارزه با بیماری‌های مشترک بین انسان و دام و سالگرد تأسیس سازمان دامپزشکی، رئیس سازمان دامپزشکی کشور با تاکید بر نقش حیاتی این نهاد در حفظ سلامت جامعه و امنیت غذایی گفت: سازمان دامپزشکی سنگردار سلامت است.

علیرضا رفیعی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با بیان اینکه بیماری‌های زئونوز می‌توانند سلامت انسان و اقتصاد کشورها را تهدید کنند، گفت: سازمان دامپزشکی مسئول خط مقدم مقابله با این بیماری‌ها است، چرا که وقتی گوشت، شیر، تخم‌مرغ، عسل یا هر فرآورده دامی دیگر آلوده باشد، جان مردم در مخاطره قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به پیشینه جهانی مبارزه با بیماری‌های مشترک یادآور شد: در سال ۱۹۲۶، طاعون گاوی به عنوان یک بیماری بسیار کشنده و خطرناک،به قاره‌های مختلف دنیا از جمله آسیا، اروپا، آفریقا و آمریکا سرایت کرد و جمعیت دام جهان را به شدت کاهش داد؛ همین بحران باعث شد که سازمان جهانی بهداشت دام (WOAH) تأسیس شود تا ساختار بین‌المللی هماهنگی برای مبارزه با بیماری‌های دامی و مشترک شکل بگیرد.

رفیعی‌پور تأکید کرد: تشکیل چنین نهادی در سطح جهانی نشان داد که سلامت انسان بدون سلامت دام ممکن نیست و هر کشوری باید سرمایه دامی‌ خود را با هدف حفظ امنیت غذایی، سلامت عمومی و اقتصاد حفظ کند. 

رئیس سازمان دامپزشکی تاکید کرد: بیماری‌های مشترک نه‌تنها بر تولید اثر می‌گذارند، بلکه می‌توانند نظام سلامت انسانی را هم تحت تأثیر قرار دهند.

وی در سالگرد تاسیس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه سازمان با ریشه‌ای بیش از یک قرن، یکی از کهن‌ترین نهادهای تخصصی کشور است، افزود: هرچند قانون تأسیس سازمان دامپزشکی در ۱۶ تیر ۱۳۵۰ به تصویب رسید و هویت رسمی حقوقی ما از آن زمان ثبت شده، اما دامپزشکی در ایران هویتی کهن‌تر دارد.

رفیعی پور با اشاره به دستاوردهای اخیر دامپزشکی کشور گفت: با پیش‌بینی و برنامه‌ریزی‌های دقیق، امروز ایران در شرایطی عادی و بدون همه‌گیری بیماری‌های دامی قرار دارد و ما حتی در بحرانی مثل ۱۲ روز جنگ تحمیلی هم توانستیم بدون بروز بیماری، امنیت دام و سلامت مردم را حفظ کرده و همین رویکرد را الگوی عملکرد آینده قرار دهیم.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید