ادامه تولید در شرایط کم‌آبی با مکانیزه کردن مزارع قزل‌آلا

معاون تولید ماهیان سردابی و زینتی سازمان شیلات ایران بر لزوم بهره‌مندی مدیریت‌شده از منابع آب شیرین برای پرورش قزل‌آلا تأکید کرد.

ادامه تولید در شرایط کم‌آبی با مکانیزه کردن مزارع قزل‌آلا

سید مهدی سمائی در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با توجه به کاهش منابع آب شیرین در کشور و تأثیر آن در توسعه پرورش قزل‌آلا بیان کرد: بهترین اقدام در این خصوص استفاده از سامانه‌های مداربسته است.

وی خاطرنشان کرد: باوجوداینکه ماهی مصرف‌کننده آب نیست و تنها آب گذری می‌کند، زمانی که از آب زیرزمینی صرفاً برای پرورش ماهی، آن‌هم به مقدار زیاد استحصال می‌شود، اتفاق نامناسبی برای شرایط امروز کشور است.

معاون تولید ماهیان سردابی و زینتی با تأکید بر این واقعیت که باید برای منابع آبی که برای پرورش ماهی‌مان استفاده می‌کنیم محدودیت قائل شویم گفت: باید استفاده نامحدود از آب را برای تولید نامحدود ماهی حذف کنیم که بهترین راهکار آن مکانیزه کردن مزارع موجود است.

وی افزود: در شرایط فعلی می‌توان همین‌گونه قزل‌آلا را با حداقل یک‌دهم آبی که در حال حاضر مورداستفاده قرار می‌گیرد؛ پرورش داد. برای پرورش سنتی قزل‌آلا نیز می‌توان از سامانه‌های راس استفاده کرد. سامانه‌هایی که با بازگردش و تصفیه آب ماهی را به بهترین وجه تولید می‌کنند که افزایش بهره‌وری بالایی را محقق مکند.

وی به کاهش تولید انرژی در شرایط کم‌آبی پرداخت و گفت: از سوی دیگر ازآنجاکه بخش قابل‌توجهی از برق کشور ما توسط نیروگاه‌های آبی تولید می‌شود، در صورت بروز کم‌آبی، برق هم کم می‌شود؛ بنابراین باید استراتژی صحیحی برای بازی با این عوامل طراحی و پیاده کنیم که احتمال اشتباه به حداقل برسد. تصور من این است که اگر مبنای کار، حرکت بر اساس برنامه باشد، بهترین برنامه حفظ تولیدات فعلی‌مان درزمینهٔ قزل‌آلا و توسعه آبزی‌پروری با استفاده از گونه‌های دیگر است.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید