معاون برنامهریزی وزارت جهاد کشاورزی:
دانش و پژوهش کلید افزایش تولید کشاورزی است
به گفته معاون برنامهریزی وزارت جهاد کشاورزی، افزایش تولید و تأمین امنیت غذایی کشور تنها با بهرهگیری از دانش و پژوهش در بخش کشاورزی ممکن است.
تهران- ایانا- معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، بر اهمیت سرمایهگذاری در دانش و پژوهش برای افزایش بهرهوری، ارتقای عملکرد و تضمین امنیت غذایی تأکید کرد.
به گزارش ایانا، اکبر فتحی در همایش پژوهش و فناوری گفت: «امروز فرصتی است تا ضمن تجلیل از تلاشهای ارزشمند پژوهشگران در بخش کشاورزی، به اهمیت دانش و پژوهش برای توسعه این حوزه توجه کنیم.»
او با اشاره به نقش محققان در افزایش تولیدات کشاورزی، تصریح کرد: «اگر امروز ۱۳۵ میلیون تن تولید کشاورزی در کشور داریم، مرهون تلاشهای پژوهشگران در کنار زحمات کشاورزان عزیز است؛ دانش و پژوهش بهعنوان نهادهای مؤثر، حرف اول و آخر را در بهرهوری و افزایش عملکرد محصولات میزند.»
فتحی افزود: «برای نمونه، تغذیه مناسب در باغات زیتون باعث افزایش عملکرد تا ۳ درصد شده است؛ اگر بتوان این دانش را در سایر محصولات تعمیم داد، نیاز غذایی کشور به راحتی تأمین خواهد شد.»
او با اشاره به اهمیت بهرهوری در تولید و استفاده بهینه از منابع، گفت: «در بخش دامی و طیور، تلاشهای پژوهشگران موجب کاهش ضریب تبدیل از ۲.۵ به ۱.۶ شده است که حداقل یک و نیم میلیون تن صرفهجویی در نهادهها به همراه داشته است؛ بهبود این ضریب تا ۱.۴ میتواند کمک بزرگی به کاهش واردات و افزایش بهرهوری اقتصادی کشور باشد.»
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: «افزایش عملکرد گندم بدون مصرف آب اضافی و با استفاده از یافتههای علمی، نشان میدهد که با بهرهگیری از دانش، حتی محدودیتهای منابع آبی نمیتواند مانع تولید شود.»
فتحی با تأکید بر اینکه سرمایهگذاری در دانش، تحقیق و توسعه، بهترین سرمایهگذاری برای حل مشکلات بخش کشاورزی و افزایش تولید است، گفت: «در کنار سرمایهگذاریهای سازهای، سرمایهگذاری در پژوهش میتواند کشور را به جهش تولید برساند و امنیت غذایی، اقتصادی و اجتماعی را تضمین کند.»
او اظهار داشت: «خوشبختانه یافتههای تحقیقاتی با حمایت مروجان به واحدهای تولیدی منتقل میشود و این مکمل تلاشهای پژوهشگران است.»
خبرنگار: شهرزاد مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید