عضو هیأت علمی سازمان تات:

گاو میش دام آینده است/تامین معیشت ۱۵هزار خانوار ایرانی

گاو میش دام آینده است/تامین معیشت ۱۵هزار خانوار ایرانی

تهران- ایانا- رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی‌آباد دزفول گفت: با اصلاح نژاد، بهبود تغذیه و روش‌های پرورش، می‌توانیم گاومیش را به یک فرصت بزرگ اقتصادی برای استان و کشور تبدیل کنیم.

محمدرضا مشایخی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایانا با اشاره به این‌که گاومیش به‌عنوان دام بومی و با ارزش استان خوزستان قادر است با مصرف خوراک‌های با کیفیت پایین‌تر نسبت به گاو اصیل، محصولات با ارزشی شامل گوشت و شیر با کیفیت بالا تولید کند؛ افزود: بخشی از پرورش‌دهندگان این دام در مناطق مرزی جنوب غرب کشور و در کنار هورهای استان خوزستان زندگی می‌کنند و لزوم توجه بیشتر به این دام به عنوان منبع درآمد این خانوارها از جنبه پدافند غیرعامل اهمیت فراوانی دارد.

رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی‌آباد دزفول هشدار داد: گرچه آمار جهانی نشان از افزایش سالانه تعداد گاومیش داشته و در مجامع علمی دنیا به عنوان دام آینده از آن یاد می‌شود؛ اما تعداد گاومیش در ایران طی سه دهه اخیر از حدود ۱۵۰ هزار رأس به حدود ۹۰ هزار رأس کاهش یافته است.

وی تاکید کرد: ادامه این روند معیشت حدود ۱۵ هزار خانوار پرورش‌دهنده گاومیش، که اغلب در زمره اقشار ضعیف جامعه هستند، را به مخاطره انداخته و این دام را با خطر انقراض مواجه خواهد کرد.

مشایخی گفت: راه حل این مشکل تنها از طریق اصلاح نژاد، بهبود تغذیه و شیوه پرورش با هدف افزایش تولید شیر و گوشت میسر خواهد بود.

 

خبرنگار: شهرزاد مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید