رئیس گروه تحقیقات بانک ژن منابع طبیعی ایران:

2000 گونه گیاهی ایران در معرض خطر انقراض هستند

رئیس گروه تحقیقات بانک ژن منابع طبیعی ایران گفت: درحال حاضر تقریباً 2000 از 8000 گونه گیاهی ایران با خطر انقراض مواجه هستند.

2000 گونه گیاهی ایران در معرض خطر انقراض هستند

به گزارش ایانا به نقل از روابط عمومی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع،  محمد محمودی، ضمن تشریح آخرین شرایط بانک ژن منابع طبیعی و وضعیت گونه‌های گیاهی گفت: روزانه چهار گونه گیاهی، در معرض خطر انقراض قرار می‌گیرند. این واقعیت تلخ، نشان‌دهنده‌ ضرورت حفاظت از گونه‌های در معرض خطر و کلید حمایت از خدمات بانک ژن منابع طبیعی کشور است.

وی در توضیح تاریخچه بانک ژن منابع طبیعی گفت: این بانک، در سال 1373 در مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور تأسیس شد. بانک ژن منابع طبیعی، فضای مناسبی برای ذخیره هزاران نمونه بذری در مجموعه سردخانه‌های خود ایجاد کرده و دارای امکانات مناسبی برای تحقیق و پژوهش روی بذور است. همچنین، در این بانک ژن، از بیش از 4000 گونه گیاهی و بیش از 50000 نمونه بذر منابع طبیعی ایران نگهداری می‌کنیم.

محمودی به چرایی و دلایل انقراض گونه‌های گیاهی اشاره کرد و افزود: درحال حاضر تقریباً 2000 از 8000 گونه گیاهی ایران با خطر انقراض مواجه هستند. بهره‌برداری بیش از حد، از بین بردن گیاهان، تغییر کاربری اراضی و تغییرات آب و هوایی که در اثر فعالیت‌های مخرب انسان صورت می‌گیرد، منجر به از بین رفتن گونه‌های گیاهی می‌شود. همچنین در کنار این موارد باید به: فشار چرای دام( 2/5 برابر ظرفیت مراتع)، برداشت بیش از حد گیاهان دارویی، تغییر کاربری زیستگاه گیاهان و گرم شدن زمین، نیز اشاره کرد.

رئیس گروه تحقیقات بانک ژن منابع طبیعی ایران همچنین، به هدف اصلی تأسیس این بانک اشاره کرد و اظهار داشت: ما با دانستن این واقعیت تلخ که 2000 گونه گیاهی ایران در معرض خطر انقراض قرار دارند، نمی‌توانیم کنار بنشینیم و شاهد نابودی گونه‌های گیاهی باشیم. اگر نسبت به نابودی گونه‌های گیاهی بی‌تفاوت بمانیم، نه‌تنها موجودات و حیواناتی را که زندگی‌شان وابسته به گیاهان است از دست می‌دهیم، بلکه در نهایت خودمان را نیز از بین می‌بریم.

DSC00241

وی افزود: هدف بانک ژن منابع طبیعی حفاظت از گیاهان، به‌ویژه گیاهان بومی، انحصاری، در معرض خطر و مفید برای آینده است. ما تاکنون بیش از 40% از گونه‌های گیاهی طبیعی ایران را ذخیره کرده‌ایم.

عضو هیئت علمی بخش تحقیقات گیاه‌شناسی در انتها با استمداد از مردم برای حفظ گونه‌های گیاهی، در رابطه با روش‌های کمک‌های مردم برای حفظ گونه‌های گیاهی اظهار داشت: هموطنان می‌توانند با اهدای کمک‌های سخاوتمندانه خود، مسئولیت نگهداری بذور بانک ژن منابع طبیعی را بر عهده بگیرند و به مهمترین پروژه حفاظت از گیاهان ایران کمک کنند. مردم می‌توانند با قبول سرپرستی یک بذر، یا نجات یک گونه، به ما در حفاظت از گیاهان ایران در بانک ژن منابع طبیعی کمک کنند.

وی گفت: هموطنان عزیز می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به آدرس پرتال مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور مراجعه کنند.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید