توسعه تحقیقات علوم تغذیه دام با مشارکت بخش تولید

رئیس بخش تحقیقات تغذیه دام و طیور موسسه تحقیقات علوم دامی کشورضمن تاکید بر اهمیت تولید چغندر علوفه ای برای مصرف خوراک دام، از مشارکت بخش تحقیقات تغذیه وزارت جهاد کشاورزی با بخش خصوصی با هدف نفوذ حداکثری دانش در بخش تولید خبر داد.

توسعه تحقیقات علوم تغذیه دام با مشارکت بخش تولید

علیرضا آقاشاهی در گفت و گو با خبرنگار ایانا ضمن اشاره به عملکرد بالغ بر 100 تن در هکتار چغندر علوفه ای در شرایط دیم و بدون هیچ گونه نیاز به آبیاری(دراراضی شمالی کشورو بعداز کشت برنج)، این محصول را گزینه مناسبی برای تولید با هدف مصرف خوراک دام قلمداد کرد که درسایر اراضی کشور نیز در شرایط شوری آب که محصولات دیگربازدهی مناسبی ندارند، می تواند گزینه مناسبی باشد.

وی توضیح داد:در ایستگاه ملی تحقیق و توسعه موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، واقع در گاودشت، درسال جاری برای اولین بار، حدود 150 تن سیلوی خوراک مخلوط بر پایه چغندر علوفه‌ای کامل تهیه شد، تا در آزمایشات عملکردی بر روی دام (شیری و پرواری)مورد استفاده قرار گیرد. همچنین در این مرکز روی تولید چغندر علوفه‌ای به صورت مکانیزه تمرکز کرده‌ایم؛ تا مشکلات مکانیزاسیون آن مشخص شده، و نیازهای مکانیزه کردن کاشت، داشت و برداشت این محصول مطالعه شود.

رئیس بخش تحقیقات تغذیه دام و طیور موسسه تحقیقات علوم دامی کشور بیان کرد: موسسه تحقیقات علوم دامی در این ارتباط به صورت جامع و در تعامل با موسسه تحقیقات اصلاح و بذر چغندر قند و معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی ورود پیدا کرده و پروژه های تحقیقی و توسعه ای را دراین زمینه در دست اجرا دارد.

وی افزود: این اقدام موسسه سبب شد که معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی نیز وارد این موضوع شده و از تولید این محصول اعلام حمایت کند.

 آقاشاهی گفت: در همین راستا، این موسسه تحقیق و توسعه استفاده از گیاه کامل و برگ و طوقه و ریشه چغندر علوفه ای و برگ و طوقه چغندر قند، فعالیت دیگری در دل مزرعه وباهمکاری دامدار و بخش خصوصی را نیز در استان آذربایجان غربی دردست اجرا دارد .

وی تاکید کرد:استراتژی بخش تحقیقات تغذیه طی ۳ تا ۴ سال اخیر این بوده است که برپایه اطلاعات ارزشمند پژوهشی در قدم اول کار در بستر مردمی و همگام با تولید کننده بخش خصوصی توسعه پیدا کند و نهایتا دانسته‌ها و داشته‌ها را در این قالب به صنعت منتقل کنیم. دراین مسیر،کم و کاستی های توسعه به ویژه در حوزه مکانیزاسیون و مسایل پشتیبانی کار،بهتر مشخص خواهد شد.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی خاطرنشان کرد:همه تلاش ما این بوده است که دانسته‌های خود را، چه از مجرای دولتی و چه از مجرای بخش خصوصی وارد بخش تولید کنیم.

وی افزود: اگر طرح تحقیقاتی جدیدی نیز برنامه‌ریزی شود، حداکثر تلاش براین است تا با مشارکت بخش خصوصی انجام شود تا بخش تولید نیزجزئیات کار را شناخته و درک کند.

آقاشاهی فواید این اقدام را آگاهی تولید کننده از نتیجه تحقیقات در حد اقل زمان ممکن، و تعریف پروژه های تحقیقاتی در تطابق حداکثری با نیاز بخش تولید  عنوان کرد.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید