اعطای مدال عزیز الحق به وزارت جهادکشاورزی ایران

از سوی مرکز توسعه روستایی یکپارچه برای آسیا و اقیانوسیه ، سیرداپ ( CIRDAP ) ، مدال عزیز الحق به وزارت جهادکشاورزی جمهوری اسلامی ایران اعطاء شد.

اعطای مدال عزیز الحق به وزارت جهادکشاورزی ایران

به گزارش ایانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهادکشاورزی، طی مراسمی که در حاشیه سی و نهمین نشست کمیته فنی مرکز سیرداپ در شهر ملاکا کشور مالزی برگزار شد ، مدال عزیز الحق به پاس فعالیت های وزارت جهاد کشاورزی جمهوری اسلامی ایران درخصوص توسعه کشاورزی روستا پایه  به نماینده رئیس موسسه پژوهش‌‌‌‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی که عضو کمیته فنی و شورای اجرایی سیرداپ است ، اعطا شد. 

عزیز الحق بنیانگذار مرکز توسعه یکپارچه روستایی برای آسیا و اقیانوسیه (سیرداپ)، در سپتامبر 2002 درگذشت . او متفکر، فیلسوف و راهنمای بسیاری از افراد، برنامه‌ریز، مدیر، سازمان دهنده و سیاست گذار خوبی نیز بود . او مردم روستای کومیلای بنگلادش (مقر فعلی سیرداپ) را سازماندهی کرد تا پروژه های نوآورانه ای را برای افزایش عملکرد محصول و افزایش درآمد اتخاذ کنند . او با اصول خود مدیریتی و خوداتکایی از طریق تعاونی های روستایی ، به ترویج نهضت خودیاری کمک کرد. وی همچنین  در ایجاد مرکز توسعه یکپارچه روستایی برای آسیا و اقیانوسیه (CIRDAP) در کومیلا ، بنگلادش نقش بسزایی داشت.

لازم به ذکر است ، در سال 2021 ، شورای حاکم سیرداپ تأسیس مدال توسعه روستایی عزیز الحق را به یاد مرحوم آقای عزیز الحق، اولین مدیر سیرداپ و وزیر سابق کشاورزی و جنگلداری بنگلادش تصویب کرد. مدال توسعه روستایی عزیز الحق  به یک فرد یا سازمان به خاطر دستاوردها و مشارکت های برجسته در توسعه یکپارچه روستایی برای بهبود معیشت، کاهش فقر و افزایش امنیت غذایی مردم روستایی در آسیا و منطقه اقیانوس آرام اعطا می شود.

پرفسور شهبازی در سال 2022 ، موسسه توسعه روستایی اکوسیستم آسیا در سال 2023 ، و وزارت جهادکشاورزی جمهوری اسلامی ایران در سال 2024 بدلیل تلاش در جهت اهداف سیرداپ ، موفق به دریافت  این مدال شده اند.

مرکز توسعه یکپارچه روستایی برای آسیا و اقیانوسیه (CIRDAP) یک سازمان منطقه ای، بین دولتی و مستقل است. این سازمان در 6 ژوئیه 1979 به ابتکار کشورهای منطقه آسیا-اقیانوسیه و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) با حمایت چندین نهاد دیگر سازمان ملل متحد و حامیان دیگر تاسیس شد. این مرکز برای رفع نیازهای احساس شده کشورهای در حال توسعه در آن زمان به عنوان نهادی برای ترویج توسعه یکپارچه روستایی در منطقه ایجاد شد.

از شش عضو اصلی و اولیه ، سیرداپ  اکنون به عنوان مرکزی متشکل از 15 کشور عضو توسعه یافته است. کشورهای عضو عبارتند از افغانستان، بنگلادش (کشور میزبان)، فیجی، هند، اندونزی، ایران،  لائوس، مالزی، میانمار، نپال، پاکستان، فیلیپین، سریلانکا، تایلند و ویتنام.

سیرداپ که از طریق وزارتخانه ها و مؤسسات مرتبط در کشورهای عضو فعالیت می کند، همکاری منطقه ای را ارتقا می دهد. این نقش تقویت کننده در حمایت و پیشبرد اثربخشی برنامه های توسعه روستایی یکپارچه در آسیا و اقیانوسیه است.

وزیر جهادکشاورزی بعنوان نماینده کشور ایران در شورای حکام، و رئیس موسسه پژوهش‌های برنامه ریزی، اقتصادکشاورزی و توسعه روستایی بعنوان نماینده کشور ایران در کمیته فنی و کمیته اجرایی این مرکز هستند.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید