عضو هیات مدیره صندوق بیمه کشاورزی :

ضریب نفوذ بیمه زراعت بیش از ۶۰ درصد شده است

 ضریب نفوذ بیمه زراعت بیش از ۶۰ درصد شده است

تهران - ایانا- عضو هیأت‌مدیره صندوق بیمه کشاورزی، با اشاره به اجرای موفق بیمه فراگیر گندم گفت: ضریب نفوذ بیمه در بخش زراعت، سال زراعی گذشته افزایش کم نظیری داشته و از کمتر ۲۰ به بیش از ۶۰ درصد رسیده است

به گزارش خبرنگار ایانا،  پرویز اوسطی روز چهارشنبه- ۱۰ دی ۱۴۰۴- در همایش آموزش و تعالی  صندوق بیمه کشاورزی، با اشاره به اجرای موفق طرح بیمه فراگیر گندم و افزایش کم‌سابقه ضریب نفوذ بیمه در بخش زراعت، سال زراعی گذشته را نقطه عطفی در تاریخ بیمه کشاورزی ایران دانست و با تشریح برنامه‌ها، اصلاحات ساختاری و الزامات پیش‌روی این بخش، بر ضرورت توسعه بیمه کشاورزی به‌عنوان یکی از ارکان امنیت غذایی، تاب‌آوری تولید و حرکت به سمت کشاورزی دانش‌بنیان تأکید کرد.
عضو  هیأت‌مدیره صندوق بیمه کشاورزی، با اشاره به عملکد سال زراعی گذشته گفت: سال زراعی گذشته بدون تردید یکی از نقاط عطف تاریخی بیمه کشاورزی ایران بود و تحولی واقعی در این حوزه رقم خورد؛ تحولی که آیندگان از آن به نیکی یاد خواهند کرد.
وی افزود: در زیر‌بخش زراعت که یکی از ارکان اصلی امنیت غذایی کشور محسوب می‌شود و محصولات اساسی آن تکلیف قانونی برای خودکفایی دارند، اجرای بیمه فراگیر گندم منجر به افزایش ضریب نفوذ بیمه از کمتر از ۲۰ درصد به بیش از ۶۰ درصد شد؛ موضوعی که یک تحول عظیم در تاریخ بیمه کشاورزی به شمار می‌رود.

نقش شبکه بانکی و کارگزاران در تحقق بیمه فراگیر
اوسطی با تقدیر از مدیران بانکی در ستاد و استان‌ها، همکاران صندوق بیمه کشاورزی، شبکه کارگزاری و جامعه هدف تصریح کرد: به رغم وجود اشکالات و ایرادات اولیه، همراهی مجموعه بانکی و بیمه‌ای کشور نقش تعیین‌کننده‌ای در تحقق این برنامه ملی داشت و جای تقدیر و تشکر دارد.
وی با بیان اینکه صنعت بیمه در دنیا صنعتی رو به رشد است، اظهار کرد: سهم صنعت بیمه از تولید ناخالص داخلی یا تولید ناخالص ملی، یکی از شاخص‌های رتبه‌بندی کشورها در سطح جهانی محسوب می‌شود و اگر بخواهیم در حوزه توسعه بیمه در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم، باید از ظرفیت مغفول بیمه کشاورزی به‌درستی استفاده کنیم.

بیمه کشاورزی؛ پیوند امنیت غذایی ملی و جهانی

عضو هیأت‌مدیره صندوق بیمه کشاورزی با نگاهی فراملی تأکید کرد: بیمه کشاورزی فقط یک موضوع داخلی نیست؛ کمک به تاب‌آوری امنیت غذایی در ایران، در نهایت کمک به امنیت غذایی بشری است. حفاظت از اکوسیستم‌ها، منابع طبیعی و تولید پایدار، وظیفه‌ای انسانی و جهانی است.

اوسطی ادامه داد: در شرایط فعلی، دو ضرورت اصلی پیش‌روی بخش کشاورزی کشور قرار دارد؛ نخست دانش‌بنیان شدن کشاورزی و دوم توسعه بیمه کشاورزی و افزایش ضریب نفوذ آن و با وجود چالش‌هایی همچون تغییر اقلیم، محدودیت منابع پایه تولید و حرکت به سمت کشاورزی صنعتی و تجاری، ریسک تولید افزایش یافته و بیمه نقش کلیدی دارد.

پشتوانه‌های قانونی بیمه کشاورزی
وی با اشاره به قوانین بالادستی گفت: قوانین بسیار خوبی در حوزه بیمه کشاورزی به تصویب رسیده که از جمله آن‌ها می‌توان به قانون برنامه هفتم پیشرفت اشاره کرد. این قوانین باعث شده مسیر توسعه بیمه کشاورزی شفاف و ریل‌گذاری مناسبی انجام شود.

اصلاح دستورالعمل ستادهای بیمه استان‌ها

اوسطی با تأکید بر سختی مسیر توسعه بیمه کشاورزی خاطرنشان کرد: این مسیر نیازمند استقامت، دلسوزی، کار مداوم و فرهنگ‌سازی است و با رفع تکلیف و عبور ساده از کنار موضوع، نمی‌توان بیمه کشاورزی را به جایگاه واقعی خود رساند.

عضو هیأت‌مدیره صندوق بیمه کشاورزی از اصلاح دستورالعمل ستادهای بیمه استان‌ها خبر داد و گفت: در این دستورالعمل، مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری‌ها به‌عنوان عضو اصلی اضافه شده تا از ظرفیت دهیاری‌ها و شوراها در فرهنگ‌سازی، جریان‌سازی و حتی تأمین اعتبارات محلی استفاده شود.
وی افزود: مدیران کل صداوسیما، بسیج سازندگی، ائمه جمعه و جماعات و کارگروه توسعه کسب‌وکار و بازاریابی عوامل تولید نیز به ترکیب ستادهای بیمه استان‌ها اضافه شده‌اند.

تدوین تقویم بیمه‌گری و اطلس ارزیابی خسارت
اوسطی با اشاره به تنوع اقلیم و الگوی کشت در کشور گفت: تدوین تقویم بیمه‌گری، پایش و ارزیابی خسارت متناسب با مناطق مختلف می‌تواند مسیر حرکت بیمه کشاورزی را شفاف کند و در قالب یک اطلس در اختیار مدیران قرار گیرد.

آمادگی برای اجرای بیمه فراگیر دام
وی با اشاره به پیگیری‌های انجام‌شده برای بیمه فراگیر دام اظهار کرد: با نهایی شدن مجوزها و ابلاغ آن، باید آمادگی کامل برای اجرای این طرح در سراسر کشور وجود داشته باشد تا یکی از دغدغه‌های اساسی بخش کشاورزی برطرف شود.

اوسطی با تأکید بر نقش رسانه‌ها گفت: امروز بیمه کشاورزی به جایگاهی رسیده که مدیران استانی می‌توانند با قدرت، برنامه‌های تحولی را از طریق رسانه‌ها و صداوسیمای استان‌ها برای کشاورزان تبیین کنند.
اوسطی  از اصلاح کاربرگ‌های صدور مجوز خبر داد و گفت: کاربرگ‌های جدید با رفع ایرادات گذشته بارگذاری شده و استان‌ها می‌توانند بر اساس شرایط جدید، نیازهای بیمه‌ای خود را تأمین کنند. همچنین استفاده از اعتبارات مسئولیت‌های اجتماعی ظرفیت مهمی برای حمایت از اقشار کم‌برخوردار است.

تجلیل از بازنشستگان صنعت بیمه 

همزمان با همایش آموزش و تعالی مدیران صندوق بیمه کشاورزی در  مراسمی با حضور وهب متقی‌نیا مدیرعامل بانک کشاورزی و بهزاد باباخانی قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی   از بازنشستگان صنعت بیمه تجلیل شد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید