محمودرضا حیدری:
۱۵ درصد واحدهای خوراک با استانداردهای جهانی کار میکنند
به گفته محمودرضا حیدری، تنها ۱۵ درصد از کارخانههای خوراک دام و طیور کشور از فناوریهای پیشرفته بهره میبرند. هوشمندسازی این واحدها را برای افزایش بهرهوری، کاهش هزینهها و تقویت امنیت غذایی ضروری است.
تهران-ایانا- تازهترین ارزیابیها نشان میدهد تنها ۱۵ درصد از کارخانههای خوراک کشور از فناوریهای پیشرفته برخوردارند؛ واحدهایی که به گفته معاون دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی، همتراز کارخانههای برتر دنیا فعالیت میکنند.
به گزارش ایانا، از طرفی ارزیابیهای جدید در وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی نشان میدهد بخش قابلتوجهی از ظرفیت تولید کشور هنوز با استانداردهای جهانی فاصله دارد و نیازمند ارتقای فناوری است.
محمودرضا حیدری با تاکید بر اینکه هوشمندسازی در بخش تولید خوراک دام، طیور، سایر ماکیان و آبزیان به یکی از محورهای اصلی توسعه در کشور است، گفت: «بر اساس اطلاعات بهدستآمده از طرح رتبهبندی کارخانهها و دادههای سازمان دامپزشکی، از مجموع کارخانههای خوراک دام در کشور، تنها ۱۵ درصد دارای تکنولوژی بالا هستند. حدود ۶۵ درصد این واحدها در سطح فناوری متوسط قرار دارند و تعدادی نیز همچنان با تکنولوژی پایین فعالیت میکنند.
او با اشاره به نقش حیاتی فناوری و هوش مصنوعی در ارتقای این صنعت توضیح داد: «استفاده از فناوریهای جدید در کارخانجات، علاوه بر کاهش هزینههای تولید خوراک، به مدیریت بهتر تغییرات اقلیمی، کاهش آثار کربنی و دستیابی به تولید پایدار کمک میکند.»
بنابراظهارات او کارخانههای خوراک دام از انبار دریافت مواد اولیه تا انتهای خط تولید دارای بخشهای مختلفیاند که هرچه میزان هوشمندسازی آنها افزایش یابد، صنعت از نظر بهرهوری و کاهش خطا سود بیشتری خواهد برد؛ موضوعی که در شرایط ناترازی انرژی نیز اهمیت دوچندان پیدا کرده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه برنامهریزیها برای ارتقای فناوری در کارخانههای قرارگرفته در گروه ۶۵ درصد و سپس سایر واحدها آغاز شده، گفت: «وزارت جهاد کشاورزی، اتحادیهها، انجمنها و بخش صنایع وزارتخانه تلاش دارند با همراهی یکدیگر شرایط لازم را برای هوشمندسازی این ۸۵ درصد کارخانههای فاقد تکنولوژی پیشرفته فراهم کنند تا بهرهوری در زنجیره تولید خوراک و سپس دامداریها و مرغداریها افزایش یابد.»
او از گسترش استفاده از هوش مصنوعی در واحدهای دامداری و مرغداری خبر داد و گفت:« شرکتهای دانشبنیان به مرحلهای رسیدهاند که امکان تشخیص میزان خوراک مصرفی دام، دمای بدن، میزان تولید و رفتار حیوان را بدون حضور کارگر و از طریق حسگرها و آنتنهای هوشمند فراهم کردهاند. این سیستمها نوع و مقدار خوراک را بهطور خودکار تنظیم میکنند.»
هوشمند سازی کارخانههای افزون بر بهرهور کردن تولید و تاثیرات مثبت زیست محیطی امکان تولید پایدار را فراهم میآورد و این تولید پایدار خوراک دام و طیور سبب مستحکم شدن یکی از حلقههای اساسی زنجیره امنیت غذایی کشور میشود. از اینزو لزوم مجهز شدن ۸۵ درصد باقی مانده کارخانههای تولید خورام دام و طیور به فناوریهای روز دنیا از استفاده از اینترنت اشیا تا مدیریت کلان دادهها در صنعت تولید خوراک دام و طیور احساس میشود
خبرنگار، صبا طاهری
دیدگاه تان را بنویسید