رئیس موسسه پژوهشهای برنامهریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی:
تورم خوراکیها در مردادماه کاهش یافت

تهران- ایانا- رئیس موسسه پژوهشهای برنامهریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی گفت: افزایش قیمت نان ناشی از اختیاراتی بود که به استانداران در زمینه آرد آزادپزها داده شد و در اختیار وزارت جهاد کشاورزی نیست.
علی کیانیراد در گفت و گو با خبرنگار ایانا با بیان اینکه براساس گزارش مرکز آمار ایران تورم کل ماهانه کل کشور در مرداد نسبت به تیر از ۳.۵ به ۲.۹ درصد کاهش یافته است، گفت: تورم خوراکیها نیز در همین مدت از ۵.۱ به ۳.۹ درصد رسیده و در خانوارهای روستایی از ۴.۶ به ۳.۲ درصد و در خانوارهای شهری از ۵.۲ به ۴ درصد کاهش یافته است
رئیس موسسه پژوهشهای برنامهریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی، با اشاره به روند افزایشی تورم نقطهای و سالانه توضیح داد: تورم ماهانه پس از دو ماه افزایش در خرداد و تیر، در مردادماه به شدت کاهش پیدا کرده است
وی افزود: در بررسی تورم خوراکیها و آشامیدنیها، به تفکیک دهکهای هزینهای، دهک اول در مرداد روند افزایشی را تجربه کرده است اما سایر دهکها بهجز دهک پنجم و ششم با کاهش مواجه بودهاند؛ سیستم کالابرگ و حمایت از اقشار آسیبپذیر نقش مهمی در تعدیل فشار تورمی دارد و اگر این حمایتها نباشد، اثر تورم بر دهکهای پایینتر شدیدتر خواهد بود.
رئیس موسسه پژوهشهای وزارت جهاد کشاورزی بیشترین افزایش نرخ تورم در میان گروههای کالایی را مربوط به نان و غلات با رشد ۷.۸ درصدی دانست و توضیح داد: این افزایش ناشی از اختیاراتی بود که به استانداران در زمینه آرد آزادپزها داده شد و در اختیار وزارت جهاد کشاورزی نیست.
وی خاطرنشان کرد: البته بررسیها نشان میدهد مردم از کیفیت آرد رضایت بیشتری داشتهاند، زیرا نانوایان آزادپز توانستهاند از میان کارخانههای مختلف آرد انتخاب کنند و همین امر موجب رقابت و بهبود کیفیت شده است.
کیانی راد تأکید کرد: در صورت تداوم این روند، فشار از روی سرکوب قیمت تضمینی گندم برداشته خواهد شد که باعث میشود هم کیفیت نان افزایش یابد و هم امکان حمایت هدفمند از دهکهای پایینتر فراهم شود.
وی با اشاره به تورم سایر گروههای خوراکی گفت: تورم میوه و خشکبار ۴ درصد، ماهیها ۳.۲ درصد، سایر محصولات خوراکی ۳.۲ درصد؛ شیر، پنیر و تخممرغ ۱.۸ درصد و گوشت قرمز و ماکیان ۲.۹ درصد بوده است.
رئیس موسسه پژوهشهای برنامهریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی با اشاره به اینکه در مردادماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خوراکیها مربوط به استان یزد و کمترین آن مربوط به استان همدان بوده است گفت: در ۲۰ استان تورم مواد غذایی نسبت به ماه قبل افزایش یافته و در ۱۱ استان روندی کاهشی داشته است؛ نرخ تورم خوراکیها در همدان ۶ درصد کاهش داشته در حالی که در خراسان جنوبی یک و نیم درصد افزایش ثبت شده است.
کیانی راد افزود: در شاخص تورم سالانه، استان البرز با ۴۰.۴ درصد بالاترین نرخ تورم سالانه خوراکی و آشامیدنی را به خود اختصاص داده و استان خراسان جنوبی با ۲۷.۷ درصد پایینترین نرخ تورم سالیانه خوراکیها و آشامیدنیها را تجربه کرده است.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید