جهاد استقلال در مسیر توسعه/ گیلان و اردبیل آغازگر فصلی نوین در سرمایه‌گذاری کشاورزی و دامپروری

جهاد استقلال در مسیر توسعه/ گیلان و اردبیل آغازگر فصلی نوین در سرمایه‌گذاری کشاورزی و دامپروری

تهران- ایانا- موسسه جهاد استقلال در راستای تحقق اهداف سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» و با رویکردی نوآورانه در بخش تولید، تصمیم به تمرکز بیشتر بر ظرفیت‌های بالقوه کشور گرفته است.

به گزارش ایانا به نقل از روابط عمومی موسسه جهاد استقلال، این موسسه به عنوان بازوی اجرایی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه فعالیت‌های خود برنامه سرمایه‌گذاری و تولید خود را با سفر به استان‌های استراتژیک گیلان و اردبیل آغاز کرده است.

هدف اصلی این سفر شناسایی و فعال‌سازی ظرفیت‌های مغفول مانده، ارتقاء سطح تولیدات کشاورزی و دامی و نهایتاً کمک به تحقق امنیت غذایی پایدار در کشور بوده است.

سفر به گیلان؛ بررسی ظرفیت‌های راهبردی و دیدار با استاندار

در آغاز این سفر دو روزه دکتر مسعود نمازی مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره موسسه جهاد استقلال به همراه جمعی از مدیران عامل شرکت‌های تابعه از شرکت سهامی کشاورزی و دامپروری سفیدرود در استان گیلان بازدید کردند.

این بازدید یک‌روزه که در تاریخ ۳۱ تیر ۱۴۰۴ انجام شد با هدف شناسایی دقیق ظرفیت‌های تولیدی، ایجاد هماهنگی لازم برای بهره‌برداری حداکثری از منابع موجود و تقویت پایه‌های همکاری‌های توسعه‌ای در حوزه‌های کلیدی کشاورزی، دامپروری، شیلات و نوغانداری صورت گرفت.

دکتر نمازی در جریان این بازدید بر اهمیت حیاتی «تأمین امنیت غذایی در شرایط بحرانی و ویژه» تأکید ویژه‌ای داشت و پتانسیل‌های ارزشمند استان گیلان را برای همکاری‌های تولیدی خصوصاً در زمینه گوشت قرمز و سفید و سایر محصولات استراتژیک کشاورزی، بسیار بالا ارزیابی کرد.

وی افزود: با سرمایه‌گذاری هدفمند و بهره‌گیری از دانش روز می‌توان گیلان را به یکی از قطب‌های تولید محصولات غذایی کشور تبدیل کرد.

دیدار با استاندار گیلان با تاکید بر مزیت‌های طبیعی و اقلیمی 

در ادامه این سفر نمازی با دکتر هادی حق‌شناس استاندار استان گیلان دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار، نمازی ضمن تشریح نقش موسسه جهاد استقلال به عنوان بازوی اجرایی وزارت جهاد کشاورزی در پیشبرد اهداف سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی بر توانایی این موسسه در تبدیل پتانسیل‌های استان‌ها به محصولات قابل عرضه در بازار تأکید کرد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های ویژه گیلان در حوزه‌های کشاورزی، دامپروری، شیلات و نوغانداری، بر لزوم حمایت و هدایت سرمایه‌گذاری‌ها در این بخش‌ها تأکید کرد.

استاندار گیلان هادی حق‌شناس نیز با استقبال گرم از این رویکرد، به مزیت‌های طبیعی و اقلیمی منحصر به فرد گیلان اشاره کرد و هرگونه سرمایه‌گذاری در این استان را مورد حمایت کامل استانداری دانست.

وی ظرفیت‌های استان در حوزه کشاورزی را بسیار بالا خواند و این سفر را فرصتی مغتنم برای توسعه همکاری‌ها تلقی کرد.

اردبیل؛ گشایش افق‌های نوین در تولید گوشت قرمز و توسعه دامپروری

روز چهارشنبه، اول مرداد ۱۴۰۴ هیئت همراه موسسه جهاد استقلال وارد استان اردبیل شد تا مرحله دوم این سفر را آغاز کند.

در ابتدای ورود، مسعود نمازی با سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل علی‌حسین احدی‌عالی، دیدار و گفتگو کرد.

احدی عالی در این نشست، سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی را به عنوان محور اصلی توسعه، عمران و آبادانی استان اردبیل معرفی کرد و بر استقبال قاطعانه از تمامی سرمایه‌گذاران در این بخش تأکید کرد.

وی خاطرنشان کرد: استان اردبیل با وجود داشتن تنها یک درصد از مساحت کل کشور بیش از چهار درصد از تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده و این نشان‌دهنده پتانسیل عظیم آن است.

وی همچنین گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی را برای جلوگیری از اتلاف محصولات و جلوگیری از خام‌فروشی امری ضروری برای دستیابی به توسعه پایدار و اشتغال‌زایی عنوان کرد.

بازدید از مجتمع کشت و صنعت مغان؛ ظرفیت‌سنجی و امضای تفاهم‌نامه

بخش مهمی از سفر به اردبیل، بازدید میدانی از مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان بود. در این بازدید نمازی، مدیرعامل موسسه جهاد استقلال ضمن بازدید از بخش‌های مختلف این مجتمع از جمله واحدهای تولید رب و لبنیات، بخش‌های دامداری، و زمین‌های زراعی که قابلیت تأمین علوفه را دارند، بر آغاز قریب‌الوقوع سرمایه‌گذاری برای پرواربندی ۵۰ هزار رأس بره در این شرکت تأکید کرد.

وی این اقدام را در راستای افزایش تولید گوشت قرمز و بهره‌برداری از ظرفیت‌های عظیم کشاورزی و دامپروری استان اردبیل که به عنوان قطب این صنعت در کشور شناخته می‌شود دانست.

نمازی در این بازدید با اشاره به چالش‌های تولید گوشت قرمز در ابتدای دولت فعلی، نقش موسسه جهاد استقلال را در تأمین نهاده‌های مورد نیاز و ایفای نقش مؤثر در تأمین گوشت قرمز کشور برجسته کرد.

وی با تأکید بر ظرفیت‌های بالای شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان در تولید گوشت و علوفه، این مجتمع را به عنوان یک فرصت استثنایی برای سرمایه‌گذاری در بخش تولید گوشت معرفی کرد.

در همین راستا و در پایان این بازدید، تفاهم‌نامه احداث دامپروری ۸۵ هزار رأسی در استان اردبیل به امضا رسید.

این تفاهم‌نامه که با هدف تولید و پرورش ۷۵ هزار رأس دام سبک و ۱۰ هزار رأس دام سنگین منعقد شد گامی مهم در جهت تقویت زنجیره تولید گوشت قرمز در کشور محسوب می‌شود.

بر اساس مفاد این تفاهم‌نامه، شرکت جهاد استقلال با استفاده از ظرفیت‌های موجود در مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان از جمله سوله‌های بلااستفاده نسبت به پرورش ۵۰ هزار رأس دام سبک اقدام خواهد کرد.

این سرمایه‌گذاری شامل تأمین دام، نهاده‌های دامی و مدیریت فرایند تولید خواهد بود.

همچنین طرح‌هایی برای پرورش ۱۰ هزار رأس گاو شیری اصلاح شده و احداث دامداری صنعتی دام سبک با ظرفیت ۲۵ هزار رأس و سرمایه‌گذاری برای تولید علوفه در هزار هکتار از اراضی مغان نیز در این تفاهم‌نامه گنجانده شده است.

پتانسیل فراوانی در استان اردبیل وجود دارد

در ادامه این سفر ۲ روزه مسعود نمازی با استاندار استان اردبیل، مسعود امامی‌یگانه، دیدار و ملاقات کرد.

استاندار اردبیل در این دیدار بر اهمیت فعال‌سازی و بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های تولیدی دو مجتمع بزرگ کشت و صنعت و دامپروری مغان و پارس تأکید کرد.

وی با اشاره به سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته و منابع موجود این شرکت‌ها را دارای پتانسیل فراوان برای رشد و توسعه دانست.

استاندار اردبیل بر عزم جدی مسئولان استان برای انجام اقدامات و سرمایه‌گذاری‌های مؤثر در بخش کشاورزی با هدف ایجاد ارزش افزوده بالا افزایش تولید و اشتغال‌زایی گسترده تأکید کرد.

وی همچنین اعلام آمادگی کامل استانداری برای واگذاری همه ظرفیت‌های استان به تولیدکنندگان بخش کشاورزی به خصوص در منطقه حاصل خیز مغان را اعلام کرد و این سفر را گامی مهم در جهت جذب سرمایه‌گذار و شکوفایی بخش کشاورزی استان دانست.

دیدار با نماینده ولی فقیه؛ تاکید بر توسعه پایدار منطقه

  

پایان بخش این سفر ۲ روزه مسعود نمازی و هیات همراه دیدار با حضرت آیت‌الله سید حسن عاملی، نماینده ولی فقیه در استان اردبیل و امام جمعه این شهر بود.

در این دیدار نمازی ضمن تشریح جزئیات دستاوردهای سفر به استان‌ اردبیل، گزارشی جامع از مصوبات و تفاهم‌نامه‌های منعقد شده، به خصوص در حوزه توسعه بخش کشاورزی و دامپروری استان اردبیل، ارائه داد.

وی بر اهمیت این تفاهم‌نامه‌ها در راستای تحقق اهداف توسعه‌ای استان و همچنین نقش موسسه جهاد استقلال در پیشبرد این اهداف تأکید کرد و ابراز امیدواری کرد که این اقدامات، گامی مؤثر در جهت پیشرفت و آبادانی استان اردبیل بردارد.

حضرت آیت‌الله عاملی نیز در این دیدار ضمن تقدیر و تشکر از تلاش‌های ارزشمند مسعود نمازی و همراهان ایشان، بر اهمیت حیاتی توسعه و رونق بخش کشاورزی در استان اردبیل تأکید ورزیدند و خواستار پیگیری جدی و اجرای دقیق مصوبات سفر برای دستیابی به نتایج مطلوب شدند.

بنا بر این گزارش، سفر مدیرعامل موسسه جهاد استقلال، به استان‌های گیلان و اردبیل نشان‌دهنده تعهد این موسسه به اجرای سیاست‌های کلان وزارت جهاد کشاورزی در زمینه سرمایه‌گذاری مولد و توسعه بخش کشاورزی و دامپروری در سراسر کشور است.

تمرکز بر استان‌هایی مانند گیلان با ظرفیت‌های متنوع و اردبیل با پتانسیل‌های عظیم در تولید گوشت قرمز گامی مهم در جهت تقویت امنیت غذایی کشور به ویژه در شرایط چالش‌برانگیز کنونی، تلقی می‌شود.

امضای تفاهم‌نامه‌هایی با هدف افزایش چشمگیر تولید دام سبک و سنگین، بازدید از واحدهای تولیدی و گفتگو با مسئولان ارشد استانی، همگی نشان از یک برنامه مدون و هدفمند برای بهره‌گیری حداکثری از منابع و پتانسیل‌های موجود در کشور دارد.

انتظار می‌رود این اقدامات زمینه را برای رونق اقتصادی ایجاد اشتغال پایدار و دستیابی به خودکفایی در محصولات استراتژیک غذایی فراهم سازد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید