رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی:

افزایش تعرفه گاز/ تولید گلخانه‌ای صرفه اقتصادی ندارد

افزایش تعرفه گاز/ تولید گلخانه‌ای صرفه اقتصادی ندارد

تهران- ایانا- رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور با اشاره به غیر اقتصادی شدن تولید گلخانه‌ای در پی افزایش چندین برابری تعرفه گاز گلخانه‌ها تصریح کرد: اگر روند کنونی ادامه یابد، بخشی از واحدهای گلخانه‌ای ناچار به تعطیلی خواهند شد و این مساله علاوه بر افزایش بیکاری در مناطق مختلف، امنیت غذایی کشور را نیز با تهدید جدی مواجه می‌سازد.

حجت‌اله علی‌محمدی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با اشاره به افزایش قابل توجه تعرفه گاز مصرفی در واحدهای تولیدی کشاورزی به‌ویژه گلخانه‌ها، نسبت به تداوم این روند هشدار داد و خواستار بازنگری فوری در سیاست‌گذاری‌های مربوط به انرژی در این بخش شد.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور با بیان اینکه در ماه‌های اخیر تعرفه گاز مصرفی واحدهای گلخانه‌ای با جهشی کم‌سابقه مواجه شده است گفت:این در حالی است که مصرف انرژی در این واحدها به دلیل افزایش دمای هوا کاهش یافته، اما بهای گاز با چند برابر شدن نرخ محاسبه، فشار سنگینی را بر تولیدکنندگان وارد کرده است.

وی افزود: اطلاعات مستند نشان می‌دهد که برخی واحدهای گلخانه‌ای با وجود کاهش مصرف گاز، قبض‌هایی با رشد چند ده برابری دریافت کرده‌اند که عملاً ادامه فعالیت اقتصادی برای آن‌ها را غیرممکن می‌سازد؛ در مواردی نرخ گاز از حدود ۸۰۰ ریال به بیش از ۲۷ هزار ریال برای هر مترمکعب افزایش یافته است.

علی‌محمدی تصریح کرد: اگر روند کنونی ادامه یابد، بخشی از واحدهای گلخانه‌ای ناچار به تعطیلی خواهند شد و این مساله علاوه بر افزایش بیکاری در مناطق مختلف، امنیت غذایی کشور را نیز با تهدید جدی مواجه می‌سازد.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی با تاکید بر اینکه کشاورزی گلخانه‌ای یکی از مسیرهای راهبردی برای ارتقای بهره‌وری منابع، کاهش مصرف آب، و توسعه تولید پایدار در شرایط اقلیمی فعلی کشور است، ادامه داد: حمایت از این بخش، تنها یک مطالبه صنفی نیست، بلکه ضرورتی برای اقتصاد ملی است.

وی خاطرنشان کرد: در همین راستا، مکاتبه‌ای نیز با رئیس‌جمهور انجام شده و درخواست شده است که دولت با در نظر گرفتن ملاحظات اقتصادی و امنیت غذایی، در تعرفه‌گذاری انرژی مصرفی واحدهای کشاورزی تجدیدنظر کند.

علی‌محمدی با اشاره به نقش نظام مهندسی کشاورزی در رصد و بازتاب دغدغه‌های حرفه‌ای تولیدکنندگان، از دولت و وزارتخانه‌های مرتبط خواست تا در کنار اجرای سیاست‌های حمایتی واقعی، زمینه جذب سرمایه‌گذاری جدید در حوزه تولیدات کشاورزی را نیز فراهم کنند.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید