معاون وزبر جهاد کشاورزی:
واحدهای تولیدی کشاورزی چندمنظوره شوند/ به چند قطب محدود وابسته نباشیم

تهران- ایانا- معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تکیه صرف بر زنجیرههای متمرکز و رسمی محصولات کشاورزی کافی نیست، تاکید کرد: برای تداوم تأمین امنیت غذایی و توسعه ذخایر راهبردی واحدهای تولیدی باید چند منظورهسازی شوند تا فقط به چند قطب محدود وابسته نباشیم.
اکبر فتحی در گفتوگو با خبرنگار ایانا درباره اقدامات انجام شده برای حفظ امنیت غذایی در دوران «جنگ ۱۲ روزه» آمریکا و اسرائیل علیه ایران، گفت: یکی از اهداف اصلی این جنگ، ایجاد اخلال در جریان تأمین کالاهای اساسی کشور بود که وزارت جهاد کشاورزی با درک بهموقع و صحیح از ابعاد این تهدید، اقدام به تشکیل کارگروههای مدیریت بحران در ستاد مرکزی و استانها کرد تا از اختلال در زنجیره تأمین و توزیع کالاهای اساسی جلوگیری شود.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه محور اقدامات کارگروههای مدیریت بحران، حمایت از تولیدکنندگان، تأمینکنندگان و مصرفکنندگان بخش کشاورزی بود، گفت: یکی از نخستین اقدامات کارگروه، رفع ابهام و اضطراب تولیدکنندگان در تأمین و برنامهریزی برای تأمین حداکثری نهادههایی مانند کود، سوخت و خوراک دام بود.
وی با بیان اینکه در بخش تأمین کالاهای اساسی وارداتی تلاش شد ثبت سفارشها بهسرعت انجام، و روند حملونقل از بنادر تسهیل شود؛ افزود: همچنین بهمنظور جلوگیری از انباشت کالا در مبادی ورودی، دستگاههای مسئول بازرسی را به مقصد موکول کردند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای تسهیل تأمین کالاهای اساسی، دریافت محمولهها روی آب و موجود در بنادر مشروط به ثبت سفارشهای حداکثر یکماهه شد.
فتحی حمایت از مصرفکنندگان را محور اقدامات جهاد کشاورزی در جریان «جنگ ١٢ روزه» بیان کرد و گفت: تأمین کالاهای اساسی برای هر استان، بر پایه برآورد جمعیت مستقر در آن استان و جمعیت مسافر به منطقه با استفاده از تحلیل دادههای وزارت ارتباطات انجام گرفت.
وی با بیان اینکه در استانهایی که میزبان جمعیت شناور یا مسافر بودند، تلاش شد نیازهای غذایی بهدرستی پیشبینی و تأمین شود خاطرنشان کرد: این هماهنگی با همکاری کامل ناوگان حملونقل کشور بهویژه در مسیر بنادر، با سرعت بالایی انجام گرفت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به عملکرد مثبت دستگاههای مختلف در دوره «جنگ ١٢ روزه» گفت: در این دوره نیروها و منابع به سرعت ساماندهی شد، البته وضعیت بازار و توزیع متناسب کالاها با توجه به پراکنش جمعیت به صورت لحظهای رصد میشد.
فتحی به هماهنگی فرابخشی میان وزارت کشور و جهاد کشاورزی، بهویژه در تأمین آرد اشاره کرد و گفت: همکاری مؤثر شرکتهای زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی مانند شرکت پشتیبانی امور دام، شرکت بازرگانی دولتی، موسسه جهاد استقلال و سازمان تعاون روستایی در حفظ ارتباط میان تولیدکنندگان و تأمینکنندگان، نقش مهمی در عبور از بحران داشت.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: تجربه مدیریت بحران در «جنگ ١٢ روزه» نشان داد باید سازوکارهای مشخصی برای شرایط بحران تعریف شود تا هماهنگتر عمل کنیم، واحدهای تولیدی برای تداوم تأمین توسعه ذخایر راهبردی می توانند چند منظورهسازی شوند بهگونهای که تنها به چند قطب محدود وابسته نباشد، باید از فناوریهای نوین در ذخیره سازی کالاها وشبکه توزیع استفاده کنیم.
وی بر لزوم شبکهسازی شرکتهای دانشبنیان، مراکز علمی و نخبگان و تمرکز بر بازیابی ظرفیتهای بومی در مناطق روستایی و عشایری تاکید کرد و گفت: تکیه صرف بر زنجیرههای متمرکز و رسمی کافی نیست، توسعه تولیدات محلی و آموزش هدفمند بهرهبرداران روستایی باید در اولویت قرار گیرد تا امنیت غذایی کشورحتی در بحرانیترین شرایط حفظ شود.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید