مدیرکل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی اعلام کرد:
جرایم تعزیراتی گران فروشی 10 برابر شد
مدیرکل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی گفت: با توجه به مصوبه اخیر سران سه قوا جرایم تعزیراتی گران فروشی 10 برابر شد به این معنی که اگر در گزارش پرونده بازرسان نظارتی، هر عددی را عنوان کنند، قاضی شعبه میتواند تا 10 برابر آن گزارش را به جریمه تبدیل کند.
مسعود امراللهی در گفتو گو با خبرنگار ایانا بیان کرد: در این مدت عمده تخلفات در بحث گران فروشی، کم فروشی، تقلب و احتکار بوده است.
وی افزود: قانون نظام صنفی که توسط قانونگذار تاکید و تبیین شده است، توسط بازرسان استخراج میشود و پرونده این تخلفات را به جهت صدور حکم و آراء قطعی به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال میکنند.
امراللهی گفت: در یکی دو ماه اخیر تخلفات در بازار مرغ شدت داشته است. گران فروشی در صدر تخلفات بازار مرغ قرار داشته است و بعد از آن احتکار، کم فروشی و خارج از شبکه فروش قرار دادن مرغ، تخلفات ردههای بعدی بوده است
وی ادامه داد: بازرسان در حوزههای مختلف از جمله حوزه محصولات پروتئینی، حوزه نانواییها، نظارتهای خود را مستمر داشتند و برخوردهای لازم هم انجام شده است.
مدیرکل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی گفت: در بحث قاچاق محصولات کشاورزی، با توجه به این که در داخل کشور اختلافات قیمت ارزی وجود دارد و قیمت تولیدات با سایر کشورهای همسایه متفاوت است، امکان اینکه کالا به سمت قاچاق محصول برود زیاد میشود.
وی ادامه داد: در واقع ارزان بودن کالا با اختلاف ارزی که در حال حاضر در بازار وجود دارد، باعث میشود که قاچاق اتفاق بیفتد.
ارجاع 32 هزار پرونده به تعزیرات در حوزه نان
مدیرکل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی بیان کرد: در خصوص قاچاق دام با کمک ستاد مبارزه با قاچاق کالا و نیروی انتظامی در سراسر کشور علی الخصوص در استانهای مرزی اقداماتی را انجام دادهایم و طی مکاتباتی که از طریق دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی به ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز انجام گرفته است، توسط پلیس مرزبانی کاملا این موضوع رصد میشود و هیچ مشکل خاصی در مورد برخورد با قاچاق کالای اساسی وجود ندارد.
وی افزود: محصولات متعددی از جمله محصولات دامی، مرکبات و کشاورزی در گذشته قاچاق میشد و این پدیده به فراخور فصل و زمان بهوجود میآمد. دستگاههای نظارتی هوشیارانه وارد عمل شدند و با قاچاق کالا برخورد کردند.
امراللهی گفت: تاکنون حدود یک میلیون و 560 هزار بازرسی صورت گرفته است که از این میزان 164 هزار پرونده به سازمان تعزیرات فرستادیم و حدود 321 هزار بازرسی مخصوص نان انجام شده است.
وی افزود: حدود 32 هزار پرونده به سازمان تعزیرات حکومتی در خصوص نان ارجاع داده شده است. در خصوص سایر اقلام هم حدودا یک میلیون و 240 هزار بازرسی انجام شده است که 132 هزار پرونده راجع به سایر محصولات به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال شده است.
برخورد با دو گران فروش در فروشگاههای مجازی
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: در دو هفته اخیر طرح نظارت بر فضای مجازی اجرایی شده است. به این صورت که توسط بازرسان کارگروهی تشکیل شده است که روزانه فروشگاههای مجازی را رصد میکنند.
وی اضافه کرد: این کارگروه، کالاهایی را که خارج از عرف قیمتگذاری و به فروش میرسد را رصد کرده و با آنهاهم برخورد میشود.
امراللهی گفت: در همین دو روز گذشته دو تن از فرشندگان محصولات پروتئینی را بابت تخلف، جریمه کردیم و جریمه هر کدام بالغ بر 500 میلیون تومان و جمعا حدود یک میلیارد تومان بود. پرونده آنها را هم برای اعمال قانون و نظر نهایی قاضی به تعزیرات فرستادهایم.
دیدگاه تان را بنویسید