75 هزار هکتار جنگلکاری در گلستان انجام شد
استان گلستان از لحاظ سطح جنگلکاری جزو استانهای نخست کشور است و 75 هزار هکتار جنگلکاری در استان انجام شده و در شرق استان که جنگلکاریهای سوزنیبرگ وجود نداشت این مهم اتفاق افتاده است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان گفت: گلستان از لحاظ سطح جنگلکاری جزو استانهای نخست کشور است و 75 هزار هکتار جنگلکاری در استان انجام شده است.
به گزارش ایانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، ابوطالب قزلسفلو اظهار کرد: ایران یکی از کشورهای حادثهخیز دنیا است و از 43 بلایای طبیعی و ویرانگر دنیا، 30 مورد آن در کشور ما رخ میدهد.
او تصریح کرد: با اقدامات پیشگیرانه و فرهنگسازی میتوانیم حجم خسارات را در جامعه کاهش دهیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان گفت: در کشوری مثل ژاپن که سالانه زلزلههایی با قدرت بالا اتفاق میافتد همه شاهد هستند که این کشورها با انجام اقدامات ایمنی و توجه به آگاهسازی جامعه حداقل خسارات را متحمل میشوند.
قزلسفلو گفت: به نظر میرسد فراوانی وقوع و میزان خسارت سیل در ایران ملموستر است که در کنار آن حوادثی مانند آتشسوزی، زلزله در کشورمان بیشتر دیده میشود.
او با بیان اینکه شرایط ایران در وقوع حوادث و بلایا میطلبد در برخورد با بلایای طبیعی به امر اطلاعرسانی و آگاهیبخشی توجه ویژهای شود، بیان کرد: متأسفانه در استان گلستان بیشتر درگیر حریق در عرصههای جنگلی و مرتعی هستیم و گلستان جزو معدود استانهایی است که علاوهبر حریق بهار و تابستانه در فصل خزان نیز دچار آتشسوزی میشود این در حالی است که استانهای دیگر چنین وضعی ندارند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان با بیان اینکه از اواخر فروردینماه امسال به دلیل افزایش غیرعادی دما حریق در جنگلها را شاهد بودیم، یادآور شد: استان گلستان نسبت به گیلان و مازندران از لحاظ رطوبت نسبی و بارندگی پایینتر است و با توجه به برخورداری از جنگلهای سوزنی برگ، مدیریت در مقابله با حریق بسیار سخت میشود، همچنین هممرز بودن جنگلها با اراضی زراعی دیم استان شرایط را برای ایجاد حریق مساعدتر میکند.
مرز مشترک 6800 کیلومتر از اراضی زراعی در گلستان با جنگلها
قزلسفلو با بیان اینکه 6 هزار و 800 کیلومتر از اراضی زراعی در سطح استان با جنگلها مرز مشترک دارند، یادآوری کرد: بعد از برداشت گندم بیشتر آتشسوزیها از اراضی به عرصههای جنگلی و مرتعی سرایت میکند با اداره کل هواشناسی و دستگاههای ذیربط تعامل داریم تا بتوانیم حوادث را مدیریت کنیم.
او بهکارگیری نیروها به صورت کشیک و گشتزنی، برگزاری دورههای آموزشی در محیطهای نظامی و پادگانها، استفاه از نیروهای مردمی و غیرمردمی، احداث آتشگاهها را از جمله اقدامات برای مقابله با حریق اعلام کرد و افزود: در سال جاری 400 کیلومتر آتشبر در مناطق با ریسک بالا احداث شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان با بیان اینکه امسال بر امکانات و تجهیزات ما اضافه شده که جای دارد از استانداری گلستان در تأمین و خرید تجهیزات قدردانی کنم، خاطرنشان کرد: 21 دستگاه خودروهای مجهز برای اطفای حریق در سطح استان گلستان داریم.
قزلسفلو با بیان اینکه برای مقابله با سیل در استان اقدامات خوبی انجام شده است، ابراز کرد: استان گلستان از لحاظ سطح جنگلکاری جزو استانهای نخست کشور است و 75 هزار هکتار جنگلکاری در استان انجام شده و در شرق استان که جنگلکاریهای سوزنیبرگ وجود نداشت این مهم اتفاق افتاده است.
افزایش جنگلهای گلستان در 20 سال گذشته
او با بیان اینکه آمار تصاویر ماهوارهای ما نشان میدهد جنگلهای گلستان به ویژه در 20 سال گذشته رو به افزایش بوده است، متذکر شد: اقداماتی که منابع طبیعی انجام میدهد در چارچوب قوانین و مقررات است و این اقدامات و قوانین در تمام دنیا انجام میشود و نمیتوان ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری را به دلیل رعایت قوانین و مقررات مانع توسعه استان دانست.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان؛ عامل انسانی را علت آتشسوزیها خواند و تصریح کرد: در بسیاری از نقاط دنیا روشن کردن آتش در جنگل ممنوع است اما این موضوع درکشورمان نهادینه نشده است و متاسفانه گاهی اوقات سهلانگاریها موجب وقوع حریق میشود.
قزلسفلو از وقوع 400 مورد آتشسوزی در عرصههای مختلف مرتعی جنگلی و سوزنیبرگ استان گلستان در سال 1396 خبر داد و متذکر شد: مساحت آتشسوزیها در استان گلستان به یک هکتار رسیده و سطح آن کم شده است که این نتیجه نشانه اثرگذاری اقدامات انجامشده، است.
دیدگاه تان را بنویسید