اجرای ۱۹۴ طرح تحقیقاتی در مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان‌غربی

اجرای ۱۹۴ طرح تحقیقاتی در مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان‌غربی

آذربایجان غربی- ایانا- رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌غربی از اجرای ۱۹۴ طرح تحقیقاتی در این مرکز خبر داد.

اسماعیل علیزاده در اولین رویداد ملی روز درهای باز در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی با یادآوری اینکه ۵۶ محقق در این طرح‌ها همکاری می‌کنند، گفت: از این تعداد ۳۹ نفر هیات علمی هستند که با تلاش‌های آنان گام‌های مهمی در زمینه ارتقاء بخش کشاورزی برداشته می‌شود.

وی با بیان اینکه خاک‌ استان هر روز مرغوبیت خود را از دست می‌دهد، ادامه داد: سرانه تحقیقات در استان ۳.۲ طرح به ازای هر محقق در سال گذشته بوده که هم اکنون به ۳.۶ درصد رسیده است.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌غربی فعالیت‌های این مرکز تحقیقات را ایستا ندانست و تاکید کرد: این فعالیت‌ها با توجه به تغییر اقلیم تغییر می‌کند.

علیزاده بیان کرد: فعالیت‌های این مرکز بسیار سریع، آنی و وابسته به شرایط و بخصوص تغییر اقلیم قابل تغییر است.

وی با اشاره به اینکه در این مرکز گونه‌های گیاهی در معرض انقراض شناسایی و بومی‌سازی شده است، گفت: ۱۵۰ بوته و درختچه دارویی در محوطه مرکز تحقیقات وجود دارد که این گونه‌ها در هرباریوم نگهداری می‌شوند.

این محقق افزود: سالانه ۳۰ هزار تن تولید بذر با همکاری مرکز تحقیقات آذربایجان غربی انجام می‌شود که بعد از تامین مایحتاج داخل استانی به سایر نقاط کشور هم ارائه می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان با اشاره به اهمیت توجه به احیای دریاچه ارومیه گفت: اصلاح و تغییر الگوی کشت، تنوع بخشی به منابع و معیشت کشاورزان از جمله رویکردها در جهت کمک به احیای دریاچه ارومیه است. 

وی از اصلاح باغات گردو بجای کشت محصولات پر آب بر در استان خبر داد و گفت: اصلاحات باغات قدیمی در دستور کار قرار دارد. 

علیزاده اظهار کرد: طی سال گذشته با ۱۳ شرکت دانش بنیان از استانهای مختلف کشور با هدف توسعه محصولات فناورانه همکاری شد.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید