تولید سالانه ۱۵ هزار تن سبزی و صیفی در گلخانه‌های آذربایجان غربی

تولید سالانه ۱۵ هزار تن سبزی و صیفی در گلخانه‌های آذربایجان غربی

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان غربی، میزان تولیدگل شاخه بریده ۲ میلیون شاخه، انواع گل‌های گلدانی و آپارتمانی با بیش از ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار میلیون گلدان، ۲۵۰ تن توت‌فرنگی (عمده تولید در گلخانه‌های هیدروپونیک)، ۲۸ تن انواع گیاه دارویی از سایر محصولات تولیدی در گلخانه‌های استان است.

به گفته شبنم جلیل زاده، میزان تولید میوه‌های درختی خارج از فصل ۱۴۸ تن در سال بود، نشا سبزی و صیفی ۲۰ میلیون بوته، نشا گیاهان دارویی ۲ میلیون بوته و نهال ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار اصله است که از پایه رویشی هستند.

وی با اشاره به اینکه افزایش تنوع کشت در گلخانه‌ها هم مدنظر است، ادامه داد: این اقدام موجب می‌شود تا ازنظر بازاریابی کشاورزان با مشکل مواجه نشوند.

به گفته این کارشناس، در سال جاری ۴۲ هکتار برنامه توسعه گلخانه‌ای در آذربایجان غربی مدنظر است و این سطح از سوی وزارتخانه ابلاغ‌شده که برش شهرستانی آن نیز اعلام‌شده است.

جلیل زاده با اشاره به کمک‌های سازمان جهاد کشاورزی به سرمایه‌گذاران این بخش گفت: این کمک‌ها در قالب تسهیلات بانکی است که معمولاً ۲۰ درصد آورده شخصی و مابقی تسهیلات است که همراه با یک سال استراحت و پنج سال بازپرداخت است.

وی یادآور شد: امسال ۶۰ نفر به بانک‌ها برای اخذ تسهیلات معرفی‌شده‌اند و برای حمایت از تجهیز، تکمیل و نوسازی گلخانه‌ها نیز تسهیلات داده می‌شود.

گلخانه‌های قدیمی می‌توانند برای نوسازی تسهیلات دریافت کنند تا ضمن افزایش بهره‌وری محصولات تولیدی باکیفیتی عرضه کنند، کارشناس و مجری طرح گلخانه‌های جهاد کشاورزی آذربایجان غربی تأکید کرد: گلخانه‌های قدیمی می‌توانند برای نوسازی تسهیلات دریافت کنند تا ضمن افزایش بهره‌وری محصولات تولیدی باکیفیتی عرضه کنند.

این کارشناس بابیان اینکه محصولات گلخانه‌ای استان دارای ارزش صادراتی بالایی هستند، افزود: گلخانه‌ها را در اراضی غیرقابل کشت هم می‌شود راه‌اندازی کرد و با روش هیدروپونیک به تولید محصول اقدام کرد.

جلیل زاده با اشاره به اینکه ۶۰ درصد از گلخانه‌های استان هیدروپونیک هستند، اضافه کرد: کشت بدون خاک مهم‌ترین مزیت این گلخانه بوده و در این نوع کشت هم مصرف آب بسیار کم است.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید