نقاط آسیب پذیر امنیت غذایی در جنگ 12 روزه شناسایی شد

آذربایجان شرقی- ایانا- جلسه کارگروه کشاورزی و امنیت غذایی استان آذربایجان شرقی با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی و مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری برگزار شد و تمامی راهکارهای عملیاتی برای تضمین تولید پایدار، حفظ امنیت غذایی و آمادگی کامل در شرایط بحرانی بررسی شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، در این جلسه با تأکید بر وظیفه جهاد کشاورزی در تأمین غذای کافی و سالم برای مردم، گفت: ایجاد امنیت غذایی وظیفه اصلی ماست و جهاد کشاورزی باید در هر شرایطی، هم به تولیدکنندگان و هم به مصرفکنندگان توجه داشته باشد.
شهرام شفیعی افزود: خشکسالی، ناترازی برق و بلایای طبیعی دیگر، تولید را تحت تأثیر قرار داده و بخش کشاورزی را آسیبپذیر کرده است. همچنین التهابات بازار و مسائل ارزی نیز بر این حوزه اثرگذار هستند.
وی با اشاره به تجربه جنگ ۱۲ گفت: در آن شرایط، تولیدکنندگان با همکاری و فداکاری، تولید را متوقف نکردند و امنیت غذایی کشور حفظ شد. دشمن تلاش میکرد با ایجاد اختلال در امنیت غذایی اثرگذار باشد اما موفق نشد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی تأکید کرد: ذخایر استراتژیک استان در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد و در جنگ ۱۲ روزه از آنها استفاده نشد.
شفیعی همچنین بر ضرورت تدوین بستهها و پروتکلهای آماده عملیاتی در حوزه پدافند غیرعامل برای شرایط اضطراری تأکید کرد.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری نیز در این جلسه امنیت غذایی را بخشی مهمی از امنیت ملی دانست و اظهار کرد: تهدیدات در این حوزه میتواند آرامش و پایداری اجتماعی را به خطر اندازد و دشمنان با کمترین هزینه به آن ورود میکنند. در جنگ ۱۲ روزه با تدابیر اتخاذ شده توسط جهاد کشاورزی و کارگروه اقتصادی تشکیل شده توسط استانداری، پایداری در همه عرصهها حفظ شد و هیچ اختلالی در تأمین کالاهای اساسی ایجاد نشد.
محمدحسین قلعهای افزود: آمادگی کامل، شناسایی آسیبپذیریها و رفع نقاط ضعف، به ویژه در حوزههای گمرک، حملونقل، بهداشت و انبارش کودهای کشاورزی، از ضروریات پیشگیری از بحرانها است.
وی همچنین براهمیت توجه به جنبههای زیستی، اشتعالپذیری و خطرهای احتمالی در انبارش و حملونقل مواد کشاورزی تأکید و گفت: باید همواره در آمادهباش کامل باشیم تا از بروز هرگونه التهاب و اختلال جلوگیری کنیم.
این جلسه به منظور هماهنگی میان دستگاههای اجرایی و نهادهای پدافند غیرعامل و برنامهریزی برای امنیت غذایی و پایداری تولید در شرایط بحرانی برگزار شد و اقدامات لازم برای تدوین بستههای عملیاتی و پروتکلهای آماده به تصویب رسید.
دیدگاه تان را بنویسید