ضرورت تدوین نقشه راه افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی آذربایجان شرقی

ضرورت تدوین نقشه راه افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی آذربایجان شرقی

آذربایجان شرقی- ایانا- در نشست تخصصی بهره‌وری که با حضور معاونان و مدیران سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی برگزار شد، موضوع بهره‌وری به‌ عنوان یکی از مؤلفه‌های اصلی تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه مورد بررسی قرار گرفت.

امیرحسین بهداد، در جلسه کمیته تخصصی بهره وری با تأکید بر خروج از فضای شعار و اقدامات کلیشه ای و ورود به اقدامات کاربردی، اظهار کرد: امروز چاره‌ای جز افزایش بهره‌وری نداریم. باید از اقدامات تکراری و کلیشه‌ای فاصله بگیریم و با تعامل با واحدهای تخصصی، زمینه مطالبه‌گری و اقدام عملی را فراهم کنیم.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، با اشاره به نقش مراکز علمی و پژوهشی گفت: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان باید نقشه راه دقیق و کاربردی برای بهره‌وری تدوین کند تا براساس آن بتوان گام‌های منسجم در سطح استان برداشت. تلاش‌ها در این حوزه باید هدفمند، پایدار و قابل اندازه‌گیری باشند.

وی نیز در این جلسه با اشاره به ضرورت نگاه راهبردی به بهره‌وری در همه حوزه‌ها گفت: افزایش بهره‌وری تنها به حوزه تولید محدود نمی‌شود، بلکه در زندگی فردی نیز جایگاه دارد، اما در محیط کار و ساختار اداری از اهمیت مضاعفی برخوردار است.

ایرج احدزاده افزود: برای ارتقای بهره‌وری، ابتدا باید حوزه‌های مستعد شناسایی شوند، سپس راهکارهای افزایش آن طراحی گردد و پس از اجرا، این راهکارها به دیگر همکاران آموزش داده شود. مهم‌تر از همه، باید فرایند ارتقاء بهره‌وری مستندسازی شود تا اثرگذاری آن قابل‌ سنجش و پیگیری باشد.

همچنین در این جلسه، مدیر امور برنامه و بودجه سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی به الزامات برنامه هفتم توسعه کشور اشاره کرد و گفت: بر اساس این برنامه، باید سالانه ۸ درصد رشد اقتصادی داشته باشیم که ۵.۵ درصد آن به بخش کشاورزی مربوط می‌شود. نکته مهم اینجاست که ۳۵ درصد از این رشد در بخش کشاورزی باید از محل افزایش بهره‌وری محقق شود.

علیرضا قادری با اشاره به تشکیل کمیته بهره‌وری و کارگروه رابطین بهره‌وری در شهرستان‌ها، تصریح کرد: اولویت‌بندی دقیق در حوزه‌های آب، مکانیزاسیون، کاهش ضایعات، اصلاح الگوی کشت، حمایت از تولید، توسعه گلخانه‌ها و جایگزینی محصولات کم‌آب‌بر انجام شده و اهدافی تعیین شده‌اند که هم قابل تحقق و هم قابل پایش باشند.

وی در ادامه افزود: در حوزه مقابله با تنش آبی، اقداماتی نظیر جایگزینی روش های آبیاری نوین، حذف و جایگزینی باغات فرسوده با ارقام کم‌آب‌بر، توسعه گیاهان دارویی، کشاورزی حفاظتی، و توسعه کشت محصولات راهبردی در دستور کار قرار دارد.

قادری همچنین به برگزاری پنل تخصصی بهره‌وری در هفته بهره‌وری سال جاری با محوریت افزایش بهره‌وری در تولید محصولات زراعی و جهش تولید در دیمزارها و اصلاح الگوی کشت اشاره کرد و گفت: این جلسات، فرصت مهمی برای هم‌افزایی و انتقال تجربیات است و باید به شکل منظم ادامه یابد.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید