عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی:
ضرورت بازنگری در رویههای مدیریتی علفهای هرز در عرصههای کشاورزی کشور

آذربایجان شرقی- ایانا- عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، گفت: بازنگری اساسی در رویههای مدیریتی علفهای هرز در عرصههای کشاورزی کشور نیازی ضروری است.
روزبه زنگویی نژاد در دوره آموزشی شناسایی علفهای هرز مقاوم به علفکشها، گفت: بنابر تحقیقات صورت گرفته، اولین گونههای علف هرز مقاوم به علفکشها در ایران در سال 1383 گزارش شدند. بر این اساس، بروز پدیده مقاومت به علفکشها به طور ویژه در گونههایی مانند یولاف وحشی زمستانه (Avena ludoviciana)، یولاف وحشی (Avena fatua)، خونیواش (Phalaris minor) و چچم (Lolium rigidum) در اثر کاربرد مکرر علفکشهای بازدارنده سنتز استیل کوآنزیم آ کربوکسیلاز به صورت گسترده در کشور رخ داده است.
عضو هیات علمی بخش تحقیقات گیاه پزشکی مرکز گفت: همچنین بروز مقاومت به علفکش گرانستار نیز در گونههای علف هرزی پهنبرگ مانند خردل وحشی (Sinapis arvensis) و خردل دروغین (Hirschfeldia incana) گزارش شده است.
زنگویی نژاد با اشاره به اینکه انواع مقاومت به علفکشها و مکانیسمهای مرتبط به هر کدام از آنها واکاوی شده است در مورد انواع روشهای زیستسنجی در آزمایشگاه و گلخانه جهت شناسایی گونههای علف هرز مقاوم به علفکشها نیز مطالبی عنوان نمود.
وی ادامه داد: به طور کلی اتکای صرف به استفاده مکرر از برخی انواع علفکشهای پس رویشی و عدم توجه به سایر راهبردهای موثر مهار علفهایهرز، زمینهساز ایجاد بستر لازم جهت گسترش هر چه بیشتر گونههای علفهرزی، مقاوم به علفکشها شده است. بنابراین بازنگری اساسی در رویههای مدیریتی علفهای هرز در عرصههای کشاورزی کشور نیازی ضروری است که نباید شامل مرور زمان شود.
شایان ذکر است دوره فوق الذکر با حضور کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان و کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانهای استان آذربایجان شرقی و به همت اداره آموزش کارکنان برگزار شد.
دیدگاه تان را بنویسید