نشست تخصصی هماندیشی کارشناسان باغبانی استان آذربایجان شرقی برگزار شد

آذربایجان شرقی- ایانا- به منظور بررسی دقیق چالشها، نیازها و راهکارهای توسعهای در بخش باغبانی، جلسه هماندیشی کارشناسان مسئول باغبانی شهرستانهای آذربایجانشرقی با حضور کارشناسان استانی برگزار شد.
مسعود جعفرنژاد در این جلسه، با اشاره به ضرورت ارتقای بهرهوری و دانشافزایی در بخش باغبانی، گفت: کارشناسان مسئول باغبانی در شهرستانها، حلقههای میانی و پیشران در تحقق سیاستهای علمی، اجرایی و ترویجی بخش باغبانی هستند. امروز بیش از گذشته به همافزایی، بازنگری در برنامههای میدانی و اصلاح رویکردها بر پایه دانش بومی، اقلیمشناسی و ظرفیتهای فناورانه نیاز داریم.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی، افزود: استان آذربایجان شرقی با تنوع اقلیمی مناسب، توان بالقوه بالایی در تولید محصولات باغی با ارزش افزوده بالا دارد و برای شکوفایی این ظرفیتها باید مشارکت همهجانبه بین نهادهای تخصصی، نظام صنفی، کارشناسان فنی، بهرهبرداران و مراکز علمی ایجاد شود.
وی همچنین با اشاره به اهمیت نظاممند شدن فرآیندهای آموزش و ترویج در حوزه باغبانی اظهار داشت: آینده توسعه باغبانی در استان، وابسته به برنامهریزی دقیق، استفاده از ظرفیتهای گلخانهای، توسعه کشتهای متراکم، مدیریت منابع آبی و افزایش تابآوری تولید در برابر تغییر اقلیم است.
در ادامه این جلسه، نمایندگان مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی، نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و رئیس اتاق اصناف کشاورزی استان نیز به بیان دیدگاههای خود پرداختند. حاضران با تاکید بر ضرورت بهروزرسانی دانش فنی بهرهبرداران و کارشناسان، خواستار تعامل نظاممند بین ساختارهای دولتی، صنفی و خصوصی شدند تا چالشهایی نظیر بازاریابی، افت کیفیت نهالها، بروز خسارتهای اقلیمی، نوسازی باغات فرسوده و ضعف در مدیریت زنجیره ارزش باغبانی با رویکردی علمی و عملیاتی رفع شود.
در پایان این نشست صمیمی و تخصصی، از سه نفر از همکاران بازنشسته حوزه باغبانی در سطح سازمان و شهرستانها بهپاس سالها تلاش در عرصه خدمت به بخش کشاورزی و باغبانی استان، با اهدای لوح سپاس و هدایایی، قدردانی بهعمل آمد.
این جلسه با مشارکت فعال رئیس اتاق اصناف کشاورزی استان، نمایندگانی از مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، در محل سازمان جهاد کشاورزی استان تشکیل یافت.
در این نشست، طیف متنوعی از موضوعات فنی، ساختاری، حمایتی و ترویجی در حوزه باغبانی، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و کارشناسان شهرستانی دیدگاهها و تجربیات خود را در ارتباط با تولید، توسعه کشتهای باغی، مسائل مرتبط با بیمه محصولات، حمایتهای تسهیلاتی، بازاررسانی، و مکانیزاسیون باغبانی مطرح کردند.
دیدگاه تان را بنویسید