تولید و پرورش 18 میلیون قطعه ماهیان زینتی در آذربایجان شرقی

تولید و پرورش 18 میلیون قطعه ماهیان زینتی در آذربایجان شرقی

آذربایجان شرقی- ایانا- مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی از تولید و پرورش 18 میلیون قطعه ماهیان زینتی در این استان خبر داد.

جواد گوزلی در بازدید از یکی از مراکز پرورش ماهی در آذرشهر، گفت: پرورش ماهیان زینتی در استان از جمله شهرستان‌های تبریز و آذرشهر که دو قطب تکثیر و پرورش ماهیان زینتی در شمال غرب کشور هستند با جدیت دنبال می شود.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی، افزود: تولید 18میلیون قطعه ماهی زینتی در سال گذشته در سطحی بالاتر از پیش بینی برنامه هفتم توسعه موجب کسب رتبه ششم کشوری شده و به عنوان راهکار تولید ملی و توسعه سرمایه گذاری در استان مطرح است .

گوزلی ادامه داد: ظرفیت‌های آذربایجان شرقی در تکثیر و پرورش ماهیان زینتی دارای ظرفیت است و شهرستان‌های تبریز و آذرشهر با ۸۵ درصد تولید، دو قطب تکثیر و پرورش ماهیان زینتی در آذربایجان شرقی و شمال غرب کشور هستند.

وی گفت: تولید ماهیان زینتی در استان آذربایجان شرقی حدود 70 گونه ماهیان زنده زا و تخمگذار بسیار با ارزش را شامل می شود که بیش از ۵۰ درصد تولیدات به استان‌های دیگر و خارج از کشور صادر می‌شود.

وی با بیان این‌که تولید کنندگان ماهیان زینتی دارای مزارع و استخرهای باز و سرپوشیده در سطح استان هستند، ادامه داد: این نوع ماهیان برای تکثیر و پرورش نیاز به کمترین میزان مصرف آب با دمای بین ۲۲ تا ۲۸ درجه سانتیگراد دارند و علاقمندان می توانند با تولید حدود 50 هزار قطعـه پرورش ماهیان زینتی را آغاز کنند.

گوزلی گفت: پرورش ماهیان زینتی به‌دلیل زود بازده بودن، وجود بازار عرضه و درآمد مناسب و امکان صادرات به کشورهای همسایه، جایگاهی ویژه در سرمایه‌گذاری دارد.

 وی ادامه داد: تشویق علاقمندان به تولید ملزومات و تجهیزات آکواریومی و تولید نهاده ها از جمله خوراک ماهیان، تولید غذای زنده و تولید گیاهان آبزی باعث افزایش اشتغال شده و می تواند به توسعه استان در این زمینه کمک کند.

وی بیان کرد: اجرای برنامه های آموزشی و ترویجی با هدف جلب مشارکت بهره برداران، ارتقای سطح مکانیزاسیون و استفاده از تکنولوژی برتر در واحدهای فعال، استقرار نمایشگاه دائمی ماهیان زینتی و ایجاد کریدور صادراتی از راهکارهای ارتقای رتبه کشوری و افزایش سرمایه گذاری، ارزآوری و پویایی اقتصادی استان است.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی در پایان افزود: یکی از راهکارهای ایجاد آرامش روحی و کاهش استرس در افراد و همچنین ایجاد جاذبه های گردشگری، راه اندازی آکواریوم های متنوع در محیط های عمومی از جمله ادارات و مراکز آموزشی است که با مساعدت و همراهی بین سازمانی قابل دستیابی است.

 

حجم ویدیو: 25.10M | مدت زمان ویدیو: 00:02:41
انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید