نظارت بر 23 درصد از بذور اصلاح شده کشور در استان آذربایجان شرقی

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی و دبیر شورای تحقیقات کشاورزی استان از نظارت مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان شرقی بر 23 درصد از 98 درصد بذور اصلاح شده در کشور خبر داد.

نظارت بر  23 درصد از بذور اصلاح شده کشور در استان آذربایجان شرقی

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، علیرضا دهناد در دومین جلسه شورای تحقیقات کشاورزی استان که با حضور شهرام شفیعی سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی برگزار شد با اشاره به نظارت مرکز بر بذور اصلاح شده و تاکید بر اهمیت استفاده از بذور اصلاح شده گفت: در سال‌های اخیر، استفاده از بذرهای اصلاح شده به عنوان یکی از راهکارهای کلیدی در بهبود تولیدات کشاورزی و افزایش امنیت غذایی در کشورها مورد توجه قرار گرفته است. این بذرها که با استفاده از فناوری‌های نوین و علم ژنتیک تولید می‌شوند، می‌توانند به بهبود کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی کمک شایانی کنند.

دبیر شورای تحقیقات کشاورزی استان ادامه داد:کارشناسان کشاورزی معتقدند که بذرهای اصلاح شده می‌توانند مقاومت بیشتری در برابر بیماری‌ها، آفات و شرایط محیطی نامساعد مانند خشکسالی و سرما داشته باشند. این ویژگی‌ها به کشاورزان این امکان را می‌دهد که با صرفه‌جویی در منابع آب و کاهش استفاده از سموم شیمیایی، محصولات بهتری تولید کنند. همچنین، بذرهای اصلاح شده می‌توانند به افزایش بهره‌وری زمین‌های زراعی کمک کنند. با توجه به رشد جمعیت و نیاز به تأمین غذای بیشتر، استفاده از این بذرها به عنوان یک راهکار پایدار و مؤثر در کشاورزی مدرن مطرح شده است.

وی با بیان این مطلب که موسسه دیم جزء چهارمین موسسه در ثبت رقم در کشور می باشد گفت: چهار نفر از 50 نفر همکاران پزوهشگر برتر هیات علمی سازمان تات به عنوان پژوهشگر برتر از استان آذربایجان شرقی شناخته شدند.

دبیر شورای تحقیقات کشاورزی استان با اشاره به افزایش انتشار مقالات کشاورزی گفت: مرکز تحقیقات کشاورزی استان آذربایجان شرقی در انتشار مقالات علمی رتبه 8 کشوری را دارد.

دهناد گفت: انتشار مقالات علمی به عنوان یکی از ارکان اساسی توسعه علم و فناوری در جوامع مدرن شناخته می‌شود. این مقالات نه تنها به اشتراک‌گذاری دانش و یافته‌های جدید کمک می‌کنند، بلکه به ارتقاء سطح علمی و پژوهشی کشورها نیز می‌انجامند و انتشار مقالات علمی در مجلات معتبر بین‌المللی، به پژوهشگران این امکان را می‌دهد که نتایج تحقیقات خود را با جامعه علمی جهانی به اشتراک بگذارند و از نظرات و تجربیات دیگران بهره‌مند شوند. این فرآیند تبادل اطلاعات، به تسریع پیشرفت علمی و نوآوری در حوزه‌های مختلف کمک می‌کند. همچنین، انتشار مقالات علمی می‌تواند به افزایش اعتبار مراکز تحقیقاتی منجر شود. کشورهایی که در زمینه تولید علم و مقالات پژوهشی فعال‌تر هستند، معمولاً از نظر اقتصادی و اجتماعی نیز در وضعیت بهتری قرار دارند. این امر به ویژه در دنیای امروز که رقابت علمی و فناوری در حال افزایش است، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. از این رو محققان مراکز تحقیقاتی استان تمام توان خود را به کار می گیرند تا با انتشار مقالات علمی سهم گسترده ای در افزایش اعتبار مراکز تحقیقاتی خود داشته باشند.

 

خبرنگار: مهسا رمضانی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید