آغاز برداشت پسته از 650 هکتار از باغات شهرستان مرند
معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند از آغاز برداشت پسته از 650 هکتار از باغات این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، اسماعیل الهیاری بیان کرد: برداشت پسته در شهرستان مرند امسال با توجه به شرایط اقلیمی از اواخر مردادماه آغاز و تا اوایل مهرماه ادامه دارد.
وی ادامه داد: سطح زیر کشت باغات پسته مرند به 650 هکتار رسیده است که از این مقدار باغ، 530 هکتار باغات بارور است و پیش بینی میشود امسال با توجه به تنش های وارده 636 تن محصول پسته خشک تولید بشود.
وی ارقام غالب پسته در شهرستان مرند را اکبری، احمدآقایی، کرامتی، کلهقوچی، اوحدی برشمرد که از مرغوبیت و بازارپسندی خوبی برخوردارند.
الهیاری ادامه داد: برداشت پسته در شهرستان مرند از اواخر مردادماه آغاز و تا اوایل مهرماه ادامه دارد.
وی اضافه کرد: توسعه سطح زیرکشت پسته در شهرستان مرند از اولویتهای این مدیریت بوده و پیشبینی میشود اراضی زیر کشت پسته در سال 1404-1403حدود 20 هکتار افزایش یابد.
الهیاری با اشاره به اینکه از جمله مشکلاتی که هر ساله پستهکاران با آن روبرو هستند، نوسانات قیمت این محصول در بازار است، افزود: در سال زراعی جاری با توجه به افزایش بیسابقه دما و در نتیجه آن بالا رفتن شوری آب و از طرف دیگر خاموشی متناوب چاه موتورها، تنش زیادی به درختان وارد شده که باعث کاهش 2۰ درصدی محصول پسته شد.
وی گفت: در خصوص مدیریت تلفیقی آفات پسته به خصوص پسیل پسته اقدامات خوبی از جمله نصب کارت زرد، مبارزه غیر شیمیایی با پسیل و ... صورت گرفته است.
الهیاری اظهار کرد: پسته یک مزیت اقتصادی برای ارزآوری غیر نفتی در کشور است و باید این مزیت را گسترش داد و از تولیدکنندگان پسته در مقابل مشکلات مختلف از جمله هزینه نگهداری و تیمارداری درختان، قیمت سموم، کودهای حیوانی، شیمیایی و دستمزد کارگر حمایت کرد. بسیاری از پسته کاران خرده مالک هستند که با فروش محصول باغ خود نمی توانند از پس هزینه های یک سال زندگی شان برآیند.
وی ادامه داد: با توجه به طولانیبودن دوره بهرهبرداری و درآمدزایی پسته برای کشاورزانی که درآمد دیگری ندارند، هزینه نگهداری این محصول بسیار بالا است و دلالان نیز در این میان جولان میدهند. برخی کشاورزان نمیتوانند کودهای گرانقیمت را خریداری کنند و ترجیح آنها استفاده از کودهای حیوانی با قیمت بسیار پایین است که در این صورت کیفیت پسته کاهش مییابد. بنابراین این مسائل موجب افت جدی تولید پسته شده و برای بهبود وضعیت این صنعت حمایت از پستهکاران ضروری است.
معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند با اشاره به محدودیتهای آبی منطقه و شوری خاک که امکان توسعه محصولات دیگر کشاورزی وجود ندارد یادآور شد: کشاورزان باید محدودیتهای کشت محصولات آب بر را به خوبی درک و روشهای نوین کشاورزی را جایگزین روشهای سنتی خود کرده و اقدم به تغییر الگوی کشت کنند.
الهیاری افزود: در صورت تامین آب مورد نیاز کشاورزی از حوضه دیگر و آب رودخانه ارس به حوضه این شهرستان میزان سطح زیرکشت این محصول افزایش چشمگیری خواهد داشت.
وی در ادامه با اشاره به اینکه کشت پسته به صورت ویژه درشهرستان شروع شده و طی 10سال گذشته این امر بیش از گذشته به صورت جدی رو به گسترش است، گفت: یکی از اصلیترین رسالتهای جهاد کشاورزی تغییر الگوی کشت برای استفاده بهینه از منابع آبی و استفاده از گونههای گیاهی مقاومتر به شرایط کم آبی منطقه است که بر همین اساس توسعه کشت محصول پسته در دستور کار این مدیریت قرار گرفته است.
الهیاری بیان کرد: عمده محصول تولیدی پسته شهرستان به صورت تر به بازار عرضه می شود و با توجه به اینکه بخش یامچی شهرستان قطب تولید پسته در استان است، برای جلوگیری از نوسانات بازار سه واحد ترمینال ضبط پسته مکانیزه و با تعدادی دستگاه پوستگیری خانگی فرآوری و محصول فرآوری شده در صورت نیاز به بازار عرضه می شود.
لازم به ذکر است شهرستان مرند دارای رتبه دوم در تولید پسته در استان است.
خبرنگار: مهسا رمضانی
دیدگاه تان را بنویسید