معاون پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی بلوچستان بیان کرد:

کاهش ۳۰ درصدی مصرف آب در باغات جنوب شرق کشور

 کاهش ۳۰ درصدی مصرف آب در باغات جنوب شرق کشور

به گفته معاون پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی بلوچستان، در باغات موز تحت پوشش سایبان، ۳۰ درصد افزایش عملکرد و ۳۰ درصد کاهش مصرف آب ثبت شده و توسعه این فناوری می‌تواند بدون افزایش مصرف منابع آبی، ظرفیت تولید را به شکل معناداری ارتقا دهد.

کدخبر: 134033

تهران- ایانا- معاون پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی بلوچستان، اظهار داشت: «استفاده از سایبان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین دستاوردهای پژوهشی سه تا چهار سال اخیر در حوزه باغات گرمسیری، نتایج قابل توجهی در افزایش بهره‌وری تولید داشته است.»

ابراهیم سابکی در گفت‌و‌گو با ایانا، افزود: «بر اساس نتایج پروژه‌های تحقیقاتی اجراشده در باغات موز، استفاده از سایبان توانسته است به‌طور متوسط ۳۰ درصد عملکرد محصول را افزایش داده و همزمان مصرف آب را نیز ۳۰ درصد کاهش دهد.»

او ادامه داد: «در حال حاضر حدود ۱۰ هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت موز قرار دارد و با توجه به نتایج به‌دست‌آمده در صورت توسعه سایبان در این سطح، می‌توان بدون افزایش مصرف آب، تولیدی معادل افزایش سطح زیرکشت به ۱۳ هزار هکتار را محقق کرد.»

سابکی با اشاره به اجرای عملی این فناوری در سطح باغات استان گفت: «طی دو تا سه سال اخیر حدود ۱۰ تا ۱۵ هکتار از باغات موز به زیر سایبان رفته‌اند و نتایج حاصل از این اجرا نیز مؤید یافته‌های تحقیقاتی بوده است.»

این پژوهشگر مروج ارشد کارگروه باغبانی در حوزه میوه‌های گرمسیری، تأکید کرد: «علاوه بر افزایش عملکرد، سایبان نقش مؤثری در بهبود مدیریت آب در شرایط محدودیت منابع دارد و می‌تواند به‌عنوان یک فناوری سازگار با شرایط اقلیمی مناطق جنوبی کشور توسعه یابد.»

سابکی خاطرنشان کرد: «در صورت حل مسائل مالی و تأمین سرمایه اولیه برای احداث سازه‌های سایبان، امکان گسترش سریع این فناوری در باغات موز وجود داشته و کشاورزان نیز از آن استقبال خواهند کرد، زیرا نتایج آن در افزایش تولید و کاهش مصرف آب به‌صورت ملموس قابل مشاهده است.»

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید