پیش بینی تولید ۴۴۰ هزار تن انواع محصولات باغی در کردستان

پیش بینی تولید ۴۴۰ هزار تن انواع محصولات باغی در کردستان

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی کردستان گفت: امسال ،۴۴۰ هزار تن انواع محصولات باغی از ۵۲ هزار و ۵۰۰ هکتار باغات استان امسال برداشت و روانه بازار میشود.

به گزارش خبرنگار ایانا از کردستان، زاهد حاجی میرزایی مدیر باغبانی جهاد کشاورزی کردستان با اعلام این خبر گفت : در استان انواع محصولات باغی هسته دار ، نیمه خشک و نیمه گرمسیری تولید می‌شود.

 حاجی میرزایی افزود : در تولید توت فرنگی با ۶۰ هزار تن رتبه اول کشور هستیم و در انگور دیم رتبه دوم، هلورتبه چهارم و گردو رتبه ششم کشور را داریم.

حاجی میرزایی اضافه کرد :‌ با توجه به تمهیدات انجام یافته از جمله آبیاری تحت فشار، رعایت الگوی کشت درختان و ارقام بهسازی شده پیش بینی می‌شود در هر هکتار از باغات دیم ۶ تُن و در باغات آبی نیز ۱۲ تُن محصول برداشت شود.

حاجی میرزایی با بیان اینکه باغات دیم ۱۶ هزار و ۴۰۰ هکتاراست، بیان کرد : باغات آبی استان نیز ۳۶ هزار و ۱۰۰ هکتار است.

وی با بیان اینکه توسعه باغات دیم استان در اراضی شیبدار یکی از راهکار‌های اساسی در توسعه باغبانی است ، گفت: از ۴۴۰ هزار تن محصولات باغی استان ، ۲۱ درصد را باغات دیم به خود اختصاص داده که عمده آن انگور دیم با تولید ۶۹ هزار تن است.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی کردستان گفت : سالانه بطور متوسط ۲ هزار هکتار توسعه باغات در قالب دیم و آبی در استان اجرا و به مجموع باغات استان اضافه می‌شود.

حاجی میرزایی افزود : بخش عمده‌ای از این توسعه حدود ۶۵ درصد دیم با گونه غالب انگور شامل ره شه و خوشنام و در باغات آبی انواع میوه هسته دار، دانه دار و محصولات خشک و نیمه گرمسیری مانند انار و انجیر در استان توسعه پیدا می‌کند.

وی گفت: همچنان اجرای طرح های اصلاح و نوسازی باغات از جمله اقداماتی است که سازمان جهاد کشاورزی استان به منظور ارتقاء کیفیت باغات موجود و تبدیل به باغات مکانیزه و درجه یک در دستور کار قرار دارد که سالانه حدود ۳ تا ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات موجود در طرح اصلاح و نوسازی باغات عملیاتی می‌شود.

حاجی میرزایی افزود: از زیر شاخه اصلاح و نوسازی پروژه ، سرشاخه کاری باغات گردو است که باغات گردو قدیمی که فاقد کیفیت و یا کیفیت پائین در عملکرد، کیفیت مغز گردو و یکدست بودن و بویژه حساس به سرمای دیررس بهاره هستند، سرشاخه کاری با استفاده از ارقام جدید مانند: چنگلر، فرانکت، فرنو و ژنوتیپ‌های برتر منطقه صورت می‌گیرد که این مقدار سالانه بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هکتار در باعات گردو انجام می‌شود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید