معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی: شوری خاک و تغییرکاربری اراضی نگران کننده است

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی: شوری خاک و تغییرکاربری اراضی نگران کننده است

کرج- ایانا- معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی هشدار داد که وضعیت خاک کشور نامطلوب بوده و شوری آن در دهه‌های اخیر دو برابر شده است.

 

به گزارش خبرنگار ایانا، صفدر نیازی شهرکی روز چهارشنبه ۱۵ اسفند در هفدهمین همایش سالانه انجمن علوم خاک ایران در کرج اظهار داشت: قانون حفاظت از خاک به خوبی به موضوعات حفاظت و تخریب خاک پرداخته است. در خصوص آلودگی‌های خاک، سازمان محیط زیست متولی پیگیری و راهبری آن شده است.

وی افزود: آلودگی‌های خاک شامل آلاینده‌های صنعتی، پساب‌ها و آلودگی‌های زمین ساخت مانند سرب و آرسنیک است. بخش دیگری از مسئولیت‌های وزارت جهاد کشاورزی، جلوگیری از تخریب خاک و انجام اقدامات اصلاحی است.

نیازی با اشاره به افزایش شوری آب از ۲۰۰۰ به ۴۰۰۰ در طی دهه‌های گذشته گفت: میزان شوری اراضی کشاورزی از ۶.۸ میلیون هکتار به بیش از ۱۰ میلیون هکتار افزایش یافته است. همچنین تغییر کاربری اراضی خوب کشور، به ویژه در مناطق شمالی با بارش و خاک مناسب، بسیار بالاست.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد که فرسایش خاک نیز به طور متوسط ۱۶.۵ تن در هکتار بوده که دو سوم آن مربوط به فرسایش آبی و بقیه مربوط به فرسایش بادی است. وی افزود: با تخصیص بودجه مناسب، کار به خوبی پیش می‌رود و امیدواریم نگرانی‌های موجود را برطرف کنیم.

نیازی درباره الزامات قانون حفاظت از خاک گفت: حفاظت از خاک یک کار عمومی است که نیاز به همکاری بخش‌های اجرایی، علمی، سیاستگذاری، کشاورزان و مردم دارد که برای تحقق این تکالیف نیاز به منابع مالی و پولی سنگینی است و منابع موجود کافی نیستند.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی به چالش‌های حوزه خاک اشاره کرد و گفت: حدود ۱۴ چالش در حوزه خاک داریم که بزرگترین آن‌ها شوری، تغییر کاربری، فرسایش، آلودگی ناشی از پساب‌ها و عناصر زمین ساخت و تخریب ناشی از عملیات سازه‌ای است.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید