سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان قزوین:

اجرای طرح کنترل بیولوژیک در 2 هزار هکتار از مزارع گوجه‌فرنگی قزوین

اجرای طرح کنترل بیولوژیک در 2 هزار هکتار از مزارع گوجه‌فرنگی قزوین

قزوین- ایانا- سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان قزوین، گفت: طرح کنترل بیولوژیک آفت کرم میوه‌خوار گوجه‌فرنگی در سطح ۲۰۰۰ هکتار از مزارع استان قزوین با هدف کاهش مصرف سموم و تولید محصول سالم در حال اجرا است.

رضا شهسواری، با اعلام این خبر گفت: با توجه به اهمیت مصرف سبزی و صیفی در سبد خانوار، کاهش باقیمانده سموم در این محصولات ضروری است.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان قزوین، افزود: این طرح در سال جاری در سطح ۱۸۰۰هکتار به‌صورت یارانه‌ای و ۲۰۰ هکتار به‌صورت تامین آزاد اجرا می‌شود. هزینه اجرای طرح برای هر دوره کشت ۱۶ میلیون ریال است که ۵۵ درصد آن از محل اعتبارات ملی به‌صورت یارانه پرداخت می‌شود.

شهسواری با اشاره به استفاده از دو نوع حشره مفید زنبور تریکوگراما و براکون به‌عنوان عوامل بیولوژیک در این طرح، تصریح کرد: این حشرات برای کنترل آفت کرم میوه‌خوار Helicoverpa armigera استفاده می‌شوند. در هر هکتار، ۲۰۰ عدد تریکوکارت و ۱۰۰۰ عدد زنبور براکون رهاسازی می‌شود و کارشناسان حفظ نباتات بر تمام مراحل تولید، رهاسازی و پس از آن نظارت فنی دارند.

وی خاطرنشان کرد: این زنبورهای پارازیتویید در مزرعه تکثیر شده و با ایجاد نسل جدید و افزایش جمعیت، کنترل بیولوژیک به‌صورت پایدار ادامه می‌یابد و نیازی به سمپاشی برای کنترل کرم میوه‌خوار گوجه‌فرنگی وجود ندارد.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، با بیان اینکه یک واحد تولید عوامل کنترل بیولوژیک در مرکز رشد مرکز تحقیقات کشاورزی استان مستقر است، افزود: کارشناسان دولتی و کلینیک‌های گیاه‌پزشکی به‌طور مستمر وضعیت آفت را در مزارع تحت نظارت دارند و توصیه می‌شود در صورت نیاز به مبارزه با آفت کرم میوه‌خوار، از آفت‌کش‌های غیرشیمیایی نظیر باسیلوس تورینجنسیس، اسپینوساد و ماترین که اثر حشره‌کشی بر عوامل کنترل بیولوژیک ندارند، استفاده شود.

شهسواری، کنترل بیولوژیک را راهکاری پایدار، دوستدار محیط‌زیست، سالم و مقرون‌به‌صرفه دانست و گفت: این روش هسته اصلی مدیریت تلفیقی آفات (IPM) را تشکیل می‌دهد و برای تولید محصول سالم، حفظ محیط‌زیست و دستیابی به بازارهای باارزش مانند بازار ارگانیک ضروری است. موفقیت آن مستلزم برنامه‌ریزی دقیق، آموزش و پایش مستمر است.

گفتنی است استان قزوین با سطح زیر کشت حدود ۷۰۰۰هکتار، یکی از مراکز مهم تولید گوجه‌فرنگی صادراتی و فرآوری و تازه‌خوری در کشور است.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید