معاون موسسه تحقیقات خاک و آب کشور:

بیش از ۹۵ درصد غذای جامعه از خاک تامین می‌شود

بیش از ۹۵ درصد غذای جامعه از خاک تامین می‌شود

معاون موسسه تحقیقات خاک و آب کشور گفت: بیش از ۹۵ درصد مواد غذایی جامعه از خاک تامین می‌شود که بر اهمیت این ماده در امنیت غذایی تاکید دارد.

کدخبر: 110691

به گزارش خبرنگار ایانا در استان قزوین، مهرزاد مستشاری روز شنبه در مراسم روز جهانی خاک واقع در سالن شهدای سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین افزود: اهمیت خاک و امنیت غذایی به قدری بالا است که قوانین متعددی برای حفظ آن در داخل و خارج از کشور به تصویب رسیده است.

وی اضافه کرد: سازمان جهانی فائو برنامه مشارکت جهانی را در سال ۲۰۱۲ عنوان کرد و آن حکمرانی خاک نامید تا تمامی دولتمردان نسبت به آن اهتمام داشته باشند.

مستشاری بیانکرد: بر اساس اطلاعات موجود بیش از ۷۰ درصد خاک کشور فسفر قابل دسترس دارد و ۳۰ درصد خاک‌های ما نیز با کمبود پتاسیم روبرو هستند.

این محقق در ادامه به میزان مصرف کود در خاک‌های کشور اشاره کردو گفت: میزان مصرف کود در خاک‌های ما ۶۶ کیلوگرم است که این رقم در میانگین جهانی ۱۳۲ کیلوگرم است.

مستشاری به چالش‌های منابع خاک و آب کشور پرداخت و گفت: کمبود مواد آلی خاک، تغییر کاربری، خاک‌ورزی شدید در کشاورزی، شوری و لب شوری خاک، عدم کارایی مصرف آب و کودهای نامناسب از عمده مسائل و مشکلات منابع خاک و آب به شمار می‌روند.

معاون موسسه تحقیقات خاک و آب کشور تاکید کرد: بیش از ۶۰ درصد خاک‌های کشور بر اساس اطلاعات سال ۱۴۰۰ با فقدان مواد آلی کربن روبرو هستند و باید بقایای گیاهی به داخل خاک برگردد.

مستشاری خاطرنشان کرد: ۶.۵ درصد خاک‌های کشور درجه یک هستند و مابقی درجه ۲ و درجه سه است و این بر اهمیت حفظ خاک‌های حاصلخیز ما تاکید دارد.

وی در پایان با بیان اینکه نیمی از اراضی کشاورزی استان قزوین در معرض شوری قرار دارد، گفت: باید اقدامات لازم را برای جلوگیری از پیشرفت شور و لب شور در استان عملیاتی سازیم.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید