رئیس امور عشایر کشور در جشنواره قصب:

پتانسیل‌های شهرستان فراشبند معرفی شود

پتانسیل‌های شهرستان فراشبند معرفی شود

فارس- ایانا- رئیس سازمان امور عشایر کشور با تاکید بر اینکه نخل و جامعه عشایری اقتصاد شهرستان فراشبند را سامان می دهد، گفت: معرفی ظرفیت‌های گردشگری، نخل و صنایع دستی برای توسعه این مناطق ضروری است.

جهانبخش میرزاوند در جشنواره مردمی قصب و خرمای فراشبند، گفت: این شهرستان با چهارطاق‌ و نخلستان‌ها معروف است به منظور توسعه منطقه‌ای بایستی ظرفیت‌های بومی تبیین گردد.

وی نخل را نماد سخاوت، بخشندگی و تاب‌آوری خواند و اظهار کرد: نخل در آیین‌ها، از جمله آیین نخل‌گردانی در ماه محرم، جاری است و به ما انرژی و زندگی می‌بخشد.

این مقام مسئول با اشاره به فرهنگ غنی و تمدن باستانی ایران، تصریح کرد: محور تمدن ایرانی، تشنگی و حرمت آب است و با تمدن‌های جهانی تفاوت بنیادین دارد.

میرزاوند؛ با بیان اینکه ایران کشوری عمدتاً خشک و نیمه‌خشک است، به محور تمدن‌سازی ایرانی پرداخت و افزود: در دنیا، تمدن‌ها مانند مصر و یونان محورش آب بوده است؛ اما تمدن ایرانی مبتنی بر آب نبوده است.

رئیس سازمان امور عشایر کشور بیان کرد: ما ایرانی، مسلمان، صاحب فرهنگ و تمدن هستیم. این کشور سالیان سال بدون نیاز به دشمن خارجی از خود دفاع کرد، دست استعمار را کوتاه کرد و استبداد را در هم کوبید.

به گفته وی؛ این مملکت تا به امروز بر پایه حرمت گذاشتن به آب و رابطه عاشقانه با آن ایستاده است.

سرپرست سازمان امور عشایر ایران، قنات و حوض در معماری را نماد این فرهنگ دانست و گفت: ایرانیان برای تاب‌آوری، به دل خاک زدند و قنات را اختراع کردند. همچنین، حوض در معماری خانه‌ها نماد این رابطه عاشقانه با آب و کشاندن آب آسمان به داخل خانه بوده است.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید