گردوی اقلید میزبان سفره ایرانیان

گردوی اقلید میزبان سفره ایرانیان

فارس- ایانا- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اقلید، گفت: پیش بینی می‌شود با پایان برداشت از حدود هزار و 100 هکتار باغ گردوی شهرستان، بالغ بر سه هزار تن گردو برداشت و روانه بازار شود.

 ارسلان صالحی با بیان اینکه این شهرستان قطب تولید گردو  استان فارس بوده، افزود: برداشت محصول گردو در شهرستان اقلید که از اواسط شهریور آغاز شده تا اوایل آبان ادامه دارد.

وی اظهار کرد: ارقام گردوی تولید شده عموماً محلی (کاغذی، نوک کلاغی، روغنی و سنگی) است که در سال‌های اخیر ارقام جدید همچون چندلر، فرنور نیز مورد توجه باغداران قرار گرفته است.

این مقام مسئول اضافه کرد: به منظور اصلاح باغ های گردوی نامرغوب با اقدامات صورت گرفته توسط جهاد کشاورزی و باغداران شهرستان فعالیت‌هایی از جمله آموزش باغداران با هدف آشنایی با روش‌های پیوند، عملیات اصلاح درختان به روش سرشاخه کاری، استفاده از ارقام تجاری جدید و تغذیه باغ ها صورت گرفته است.

صالحی با بیان اینکه برداشت محصول گردو در شهرستان اقلید به صورت سنتی است اظهار امیدواری کرد: با کشت و اصلاح ارقام جدید و تجهیز باغ ها به ادوات برداشت این مشکل کاهش یابد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اقلید تصریح کرد: اندازه گردو، رنگ روشن مغز گردو، مقاومت به آفات و بیماری ها و میزان پایین بقایای پوست سبز روی میوه، چهار عامل مهم در کیفیت این محصول تلقی می‌شود که این شهرستان به واسطه شرایط مناسب آب و هوایی و جغرافیایی هر چهار عامل را دارد.

گردو از محصولاتی است که از آن در اقلید برای تولید ترشی گردو، مربای گردو، جوزقند، گردوی آبگشا و ...‌ استفاده می‌شود. علاوه بر مغز گردو، پوست آن نیز مورد مصرف داشته و معمولا برای استفاده در رنگرزی بویژه در قالی بافی و گلیم بافی مورد توجه است.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید