آغاز عملیات گرده افشانی در باغ‌های انجیر دیم شهرستان جهرم

آغاز عملیات گرده افشانی در باغ‌های انجیر دیم شهرستان جهرم

فارس- ایانا- سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جهرم از آغاز عملیات گرده افشانی درختان انجیر دیم در سطح ۷۰۰ هکتار باغ های بارور این شهرستان خبر داد.

سجاد قناعتیان گفت: عملیات گرده افشانی شامل انتقال دانه گرده از میوه بَرانجیر به محصول درخت انجیر خوراکی توسط زنبور بلاستوفاگا است و از اوایل خرداد آغاز شده و تا اواسط تیر ادامه دارد.

به گفته سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جهرم؛ انتخاب نوع برانجیر و انجام عملیات گرده افشانی به صورت اصولی و فنی بر کیفیت و کمیت محصول تاثیرگذار است.‌

قناعتیان تصریح کرد: انتخاب رقم مناسب منطقه، زمان رسیدن برانجیر، میزان دانه گرده، تعداد زنبور بلاستوفاگا و آلوده نبودن به زنبور شکارگر و نماتُد گرده خوار از شاخص های کیفیت برانجیر محسوب می شوند.

وی خاطر نشان کرد: انتخاب ظرف مناسب گرده افشانی، زمان بردهی و نوع بَرانجیر می تواند تاثیر بسیاری بر کمیت و کیفیت محصول داشته باشد و بهترین ظرف لیوان کاغذی است.

این مقام مسئول افزود: بهترین زمان بردهی را ساعات خنک روز اعلام کرد و گفت: درجه حرارت بالا، فعالیت زنبور بلاستوفاگا را کم می کند به نحوی که به ازای هر سه درجه افزایش دما ۲۰ درصد از عمر زنبور بلاستوفاگا کاسته می شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جهرم افزود: به طور معمول ۳ تا ۷ مرحله عملیات بردهی در باغ‌ها انجام می‌گیرد که این عملیات در حدود ۳ تا ۴ هفته به طول می انجامد.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید