ضرورت تولید فرآورده‌های جدید از رعفران

ضرورت تولید فرآورده‌های جدید از رعفران

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به91 هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران در خراسان رضوی گفت: باید به فکر تولید فرآورده‌های جدید از زعفران باشیم.

به گزارش خبرنگار ایانا در خراسان رضوی، زنگنه، نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و رشتخوار با اشاره به معضلات زعفرانکاران گفت:هزینه های بالای تولید ،اختلاف زیاد قیمت زعفران با قیمت جهانی ،خام فروشی و عدم رعایت استاندارد در تولید زعفران از جمله مشکلات کشاورزان و دستندرکاران این محصول است.

وی گفت: در صدد هستیم نهاد پرقدرتی در حوزه قیمت گذاری و میزان صادرات تشکیل دهیم که اقدامات خوبی در این راستا با همکاری شورای ملی زعفران ،صادر کنندگان و کشاورزان در حال شکل گیری است که امیدواریم بتوانیم اقدامات خوبی در مسیر ارتقاء قیمت این محصول و چالشهای مربوط به صادرات انجام دهیم.

زنگنه گفت: 1000 میلیارد تومان تسهیلات آماده ارائه به صادر کنندگان است که اگر هماهنگ عمل شود می‌توانیم قیمت زعفران را تعیین و به ثبات برسانیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به این موضوع که باید به فکر تولید فرآورده‌های جدید از زعفران باشیم، گفت : سطح زیر کشت زعفران در خراسان رضوی91 هزار هکتار است.

محمد رضا اورانی ادامه داد: این در حالی است که باید به فکر تولید فرآورده‌های جدید از زعفران که شامل نوشیدنی‌های جدید، اسانس گیری، طعم گیری و تولید محصولات با اندازه‌های مختلف و با توجه به ویژگی‌های زعفران ازجمله شادی‌آفرینی آن است، باشیم.

وی با تأکید بر اینکه باید برای درآمدزایی محصول زعفران بیش از گذشته برنامه‌ ریزی هدفمند انجام شود، گفت: باید با تمام توان از این محصول ارزشمند حفاظت کرد و در این راستا باید برای حفظ و ارتقای جایگاه عرضه آن در سطح جهانی تلاش و برنامه‌ ریزی کرد.

رئیس جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه ضرورت دارد بخش خصوصی باقدرت و توان بیشتری وارد این عرصه شود و برای بهبود وضعیت زعفران تولیدی سرمایه‌گذاری کند، یادآور شد: بورس زعفران، شفافیت قطعی در قیمت، تسریع در سپردن زعفران در بورس و اوراق بهادار، تشکیل شرکت‌های بزرگ درزمینه کشت و تولید این محصول استراتژیک از نیازهای امروز این محصول است که باید مورد توجه قرار گیرد.

اورانی با تأکید بر اینکه خراسان رضوی به لحاظ سطح زیر کشت و میزان تولید زعفران رتبه نخست کشور را در بین استان‌های کشور به خود اختصاص داده است، افزود: اگرچه میانگین برداشت زعفران از هر هکتار بین چهارتا پنج کیلو است، اما سال گذشته یکی از کشاورزان خراسانی موفق شد از هر هکتار زمین 42 کیلوگرم زعفران برداشت کند و رکورد ملی را به نام خودش ثبت کند.

وی به مشکل مکانیزاسیون در کاشت ،داشت و برداشت این محصول اشاره کرد و گفت: متاسفانه بیشتر روند زراعت زعفران به صورت سنتی و دستی انجام می شود. ولی به علت کمبود نیروی کار و مکانیزه شدن بیشتر محصولات کشاورزی، مکانیزاسیون زراعت زعفران نیز امری ضروری است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید