معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی:
ضایعات واقعی بخش کشاورزی کمتر از ۱۵ درصد است

تهران- ایانا- معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: بخشی از آمارهایی که به عنوان ضایعات کشاورزی مطرح میشود، در واقع مربوط به هدررفت مواد غذایی در مراحل بعد از تولید از جمله در شبکه حمل و نقل یا مصرف نادرست توسط خانوارها است که این موارد جزو ضایعات کشاورزی محسوب نمیشود.
محمدمهدی برومندی با تاکید بر اهمیت تبیین دقیق اقدامات وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: آب و خاک سرمایهای امانتی در دست ما است که باید برای نسلهای آینده حفظ شود و امروز که ما مسئول تأمین امنیت غذایی برای ۹۰ میلیون ایرانی هستیم، باید با سیاستگذاری هوشمندانه، تولید پایدار را در شرایط محدودیتهای منابع آبی و خاکی تضمین کنیم.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی افزود: در بخشهای مختلف از جمله زراعت و باغبانی، همافزایی مناسبی برای مقابله با آفات و بیماریها وجود دارد و سازمان حفظ نباتات نیز عملکرد قابل قبولی در زمینه پیشگیری و کنترل بیماریها داشته است.
وی تاکید کرد: سیاست اصلی ما پیشگیری به جای درمان است و این رویکرد در کاشت، داشت و برداشت محصولات به خوبی دنبال میشود.
برومندی با رد برخی برداشتهای نادرست درباره حجم ضایعات کشاورزی در کشور تصریح کرد: بخشی از آمارهایی که به عنوان ضایعات کشاورزی مطرح میشود، در واقع مربوط به هدررفت مواد غذایی در مراحل بعد از تولید از جمله در شبکه حمل و نقل یا مصرف نادرست توسط خانوارها است که این موارد جزو ضایعات کشاورزی محسوب نمیشود.
معاون وزیر خاطرنشان کرد:آنچه به عنوان ضایعات کشاورزی پذیرفته میشود، صرفاً مربوط به مراحل برداشت است؛ مانند دانهریزی کمباین در برداشت غلات یا برداشت غیراصولی میوه که موجب کاهش ماندگاری آن میشود.
وی با تاکید بر اینکه ضایعات ناشی از حمل ناصحیح به هیچ عنوان مربوط به بخش کشاورزی نیست، گفت: مطابق دستورالعملهای سازمان خواربار جهانی (FAO) ضایعات واقعی بخش کشاورزی در ایران کمتر از ۱۵ درصد است و با توسعه مکانیزاسیون، صنایع تبدیلی و تکمیلی این میزان به مراتب کاهش یافته است.
خبرنگار: فاطمه راستین
دیدگاه تان را بنویسید