تولید خرما در سال ۱۴۰۴ به ۱.۶۸ میلیون تن می‌رسد

تولید خرما در سال ۱۴۰۴ به ۱.۶۸ میلیون تن می‌رسد

تهران- ایانا- مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: پیش‌بینی می‌شود مجموع تولید خرمای امسال به حدود یک میلیون و ۶۸۰ هزار تن برسد که از این میزان، حدود یک میلیون و ۴۵۰ هزار تن در شهریور و مهر برداشت خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایانا، زهرا جلیلی‌مقدم   در جلسه هماهنگی ستاد تنظیم بازار که روز چهارشنبه- ۵ مردادماه- برگزار شد، ضمن  تبریک ایام ماه مبارک ربیع و  روز  کارمند بیان کرد:  فصل برداشت خرما در امسال زراعی  از تیرماه با ارقام بومی و محلی آغاز شده و تا نیمه آبان ادامه دارد؛ از این رو  ارقام تجاری و پر مصرف خرما  اغلب در ماه‌‍های شهریور و مهر برداشت می‌شود.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود مجموع تولید خرمای امسال به حدود یک میلیون و ۶۸۰ هزار تن برسد که از این میزان، حدود یک میلیون و ۴۵۰ هزار تن در شهریور و مهر برداشت خواهد شد.

وی  با تأکید بر اهمیت دو رقم خرمای مضافتی و کبکاب در تأمین نیاز بازار ماه مبارک رمضان بیان کرد: بر اساس اطلاعات جمع‌آوری‌شده از استان‌ها تا این لحظه، برآورد می‌شود امسال حدود ۵۰۰ تا ۵۲۰ هزار تن خرمای مضافتی و ۲۱۰ تا ۲۲۰ هزار تن خرمای کبکاب تولید  شود.

 جلیلی مقدم با اشاره به خسارت‌های گزارش شده به دلیل شرایط  اقلیمی در  برخی مناطق گفت: این بر کمیت  تولیدی برخی ارقام خرما از جمله استعمران در خوزستان و گاهی کیفیت برخی ارقام  تاثیر گذاشته است.   

مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری  به کاهش تولید رقم استعمران نسبت به سال گذشته در استان خوزستان اشاره و  تصریح کرد: این رقم که عمدتاً در صنایع تبدیلی و تکمیلی مورد استفاده قرار می‌گیرد، به دلیل تنش‌های  آبی و عدم تخصیص به موقع و کافی آب به نخلستانهای استان با افت درصدی از تولید مواجه شده است.

وی با بیان اینکه در مجموع  در کل ارقام تولیدی و میزان تولید خرما در کشور نسبت به سال گذشته کاهشی وجود نداشته، افزود:  میزان تولید این محصول  در سال۱۴۰۳ حدود یک میلیون و ۶۶۰ هزار تن  و در سال ۱۴۰۲ نیز ۱.۵۹۶ میلیون تن ثبت شده است؛ بنابراین، نوسانات تولید صرفاً در برخی ارقام مشاهده شده است.

جلیلی‌مقدم تاکید کرد: هر گونه ورود غیرفنی و بی مطالعه در بازار خرما، به چرخه و زنجیره تولید تا مصرف این محصول تاثیر منفی میگذارد. 

وی در عین حال نقش سازمان تعاون روستایی  و سایر واحدهای مرتبط از جمله سازمان میادین میوه و تره بار تهران، تشکل‌ها وانجمن‌های تخصصی را در تأمین خرمای باکیفیت برای ماه رمضان مؤثر دانست و گفت: در صورت برنامه‌ریزی در زمان اوج برداشت برای تامین خرمای ماه مبارک رمضان می‌توان   تاثیر خوبی در تنظیم بازار این محصول داشت.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری با  پیشنهاد برنامه‌ریزی برای ذخیره‌سازی ارقام خشک و نیمه خشک از جمله خرمای زاهدی و تمرکز بر تسهیلات هدفمند به محصولات مهم تنظیم بازاری از جمله خرما  افزود: خرمای زاهدی خاصیت انبارداری بالایی دارد و ارزش غذایی بالای ارقام خرما موجب شده که این محصول را به عنوان غذا برای مصرف در شرایط بحرانی  شناخته شود.

جلیلی مقدم همچنین با اشاره به منابع مالی و اعتباری از جمله تسهیلات کشت قراردادی وزارت جهاد کشاورزی، بر لزوم هدفمند شدن این اعتبارات تاکید کرد و گفت:  برای تخصیص این  تسهیلات، محصولاتی مانند خرما، سیب و پرتقال ، که تنظیم بازار آن‌ها برای وزارتخانه اهمیت دارد؛ باید در اولویت قرار گیرند. 

وی  به تغییرات و‌ نوسانات قیمت خرما در سر باغ نسبت به مدت مشابه سال گذشته اشاره ، و تاکید کرد: تمرکز بیشتر بر تنظیم بازار شد به‌ویژه در مورد خرمای مضافتی و کبکاب، اهمیت داشته و باید تدابیر لازم برای کنترل قیمت و تأمین نیاز مصرف‌کنندگان در زمان اوج برداشت اتخاذ شود.

خبرنگار: شبنم مسعودی

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید