معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی:
طرح جهش تولید برنج در سه استان شمالی کلید خورد/تمرکز بر بهرهوری، صرفهجویی در مصرف آب و ارتقای ضریب امنیت غذایی

تهران- ایانا- معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: طرح جهش تولید برنج با هدف افزایش بهرهوری، کاهش مصرف آب و اصلاح الگوی کشت طراحی شده و قرار است در ادامه تجربه موفق جهش تولید در دیمزارها اجرا شود.
مجید آنجفی، در گفتوگو با خبرنگار ایانا با اشاره به موفقیت طرح جهش تولید در دیمزارها طی پنج سال اخیر گفت: با وجود دو خشکسالی بیسابقه، تولید گندم در کشور از ۴.۵ میلیون تن در سال ۱۳۹۹ به ۸.۵ میلیون تن در سال جاری رسید؛ که این تجربه اکنون در طرح جهش تولید برنج به کار گرفته میشود.
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی چالشهای پیش روی تولید برنج را رشد جمعیت و افزایش مصرف، کاهش بارندگی، بهرهوری پایین آب در اراضی شالیزاری و گسترش کشت غیرمجاز در استانهای غیرشمالی برشمرد و گفت: این طرح با تمرکز بر استانهای گیلان، مازندران و گلستان و بر اساس مزیتهای نسبی این مناطق اجرا خواهد شد.
وی گفت: در قالب این طرح پروژههای متعددی از جمله تولید و تأمین نشاء ، توسعه ارقام پرمحصول، بهبود مدیریت تغذیه، کنترل بیولوژیک، بیمه اراضی شالیزاری، توسعه کشت دوم و گسترش روشهای نوینی مانند خشکه کاری تعریف شده است.
آنجفی با تاکید بر اینکه خشکه کاری در برنج، روشی علمی و کممصرف از نظر آب است که میتواند تا ۴۰ درصد در مصرف منابع آبی صرفهجویی ایجاد کند؛ گفت: مجموع اعتبارات پیشبینیشده برای طرح جهش تولید گندم و برنج با توجه به حجم پهنهها و ابعاد ملی طرح، پاسخگوی نیاز طرح نیست.
وی تصریح کرد: اگر منابع بهدرستی تأمین شود، با استفاده از ظرفیت کارشناسان ترویج، مؤسسات تحقیقاتی و مشارکت بخش خصوصی و کشاورزان، میتوان گام بزرگی در خوداتکایی در تولید برنج و پایداری تولید در این حوزه برداشت.
به گزارش ایانا تفاهم نامه همکاری در اجرای طرح جهش تولید برنج روز دوشنبه ۵ خرداد ماه بین وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام خمینی به امضا رسید.
دیدگاه تان را بنویسید