آمار تولید گوشت طیور در فروردین اعلام شد/ رشد 61 درصدی تولید شترمرغ

تهران- ایانا- مقایسه دادههای فروردین ۱۴۰۴ با مدت مشابه سال گذشته تولید گوشت بوقلمون با افزایش ۲ درصدی به بیش از ۲ هزارتن، بلدرچین با رشد ۷ درصدی به ۱۱۵ تن رسید، و شترمرغ در این دوره با رشد قابل توجه ۶۱ درصدی توانسته تولید خود را به ۹۵ تن برساند.
به گزارش خبرنگار ایانا، مرکز آمار ایران نتایج آمارگیری از کشتارگاههای رسمی کشور در فروردین ۱۴۰۴ را که نشاندهنده تغییرات مهمی در میزان تولید و عرضه گوشت انواع طیور است، روز سه شنبه -۲۳ اردیبهشتماه- منتشر کرد.
مقایسه دادههای فروردین ۱۴۰۴ با مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد که حجم تولید گوشت طیور افزایش یافته، و تولید گوشت مرغ در این ماه به ۲۲۵هزار و ۴۸ تن رسید؛ که نسبت به فروردین ۱۴۰۳ رشد ۳ درصدی را نشان میدهد.
در همین بازه زمانی، تولید گوشت بوقلمون نیز با افزایش ۲ درصدی به 2 هزار و ۶ تن، بلدرچین با رشد ۷ درصدی به ۱۱۵ تن رسید، و شترمرغ در این دوره با رشد قابل توجه ۶۱ درصدی توانسته تولید خود را به ۹۵ تن برساند. همچنین تولید سایر انواع طیور با افزایش ۵۰ درصدی به ۵۰,۱۱۹ تن رسیده است.
با این حال، مقایسه دادههای ماهانه نشاندهنده کاهش تولید نسبت به اسفند ۱۴۰۳ است. در این بازه، مقدار تولید گوشت طیور بهطور کلی ۴ درصد کاهش یافته است. کاهش تولید در برخی گونهها مانند بوقلمون و بلدرچین چشمگیرتر بوده و افت ۲۵ درصدی را تجربه کردهاند. تولید شترمرغ نیز نسبت به ماه قبل ۲۷ درصد کاهش یافته است. میزان تولید گوشت مرغ کاهش ۲ درصدی داشته و سایر انواع طیور نیز افت ۳۱ درصدی را نشان دادهاند.
بررسی عملکرد استانی نیز حاکی از تفاوتهای معنادار در تولید است. استان گلستان بیشترین میزان تولید گوشت مرغ را با ۱۲هزار و ۲۰۸ هزار قطعه و وزن ۲۲۰ هزار ۶۴۱ تن ثبت کرده، و استان اصفهان در بخش تولید بوقلمون با ۷۸ هزار قطعه و وزن ۷۵۸ تن پیشتاز بوده است.
در تولید بلدرچین، استان یزد با ۲۶۹ هزار قطعه و وزن ۵۷ تن بیشترین سهم را داشته، و شترمرغ بیشترین میزان تولید را در استان اصفهان با ۱۰ هزار و۲۳۰ قطعه و وزن ۵۹ تن به ثبت رسانده است. در نهایت، استان البرز با ۹۰۶ هزار قطعه و وزن هزار و ۳۵۸ تن در جایگاه نخست تولید سایر انواع طیور قرار گرفته است.
به گزارش ایانا، روند کلی دادههای آماری بیانگر رشد سالانه تولید طیور در کشور بوده، اما تغییرات فصلی و ماهانه نشاندهنده نوسانات بازار و تأثیرات شرایط تولید بر عرضه است.
بررسی آمار کشتار ماهانه طی سالهای اخیر، نشاندهنده کاهش تولید و مصرف گوشت قرمز و سفید در همزمان با آغاز فصل گرم سال بوده، اما افزایش تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل، می تواند بر رشد تولید و بازار این محصول با شیبی ملایم و پایدار به عنوان پروتئین نسبتا ارزان قیمت و در دسترس دلالت کند.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید