بهرهبرداری از فناوری هستهای در کشاورزی؛ گامی نو برای تولید پایدار در استان بوشهر
بوشهر- ایانا- رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر از آغاز فصل نوینی در کشاورزی کشور با بهرهگیری از دستاوردهای دانشمندان هستهای خبر داد و گفت: اجرای نتایج پژوهشهای علمی در بخش کشاورزی، افزایش چشمگیر تولید و کیفیت محصولات را به دنبال خواهد داشت.
محمود دشتیزاده، گفت: انرژی هستهای تلاش دارد متناسب با چالشهایی که بشر با آن مواجه است، به کمک ما بیاید و راهبردی مؤثر برای عبور از موانع تولید باشد.
وی با اشاره به ظرفیتهای پژوهشکده کشاورزی استان افزود: در تلاشیم با استفاده از امکانات موجود و تبادل اطلاعات در حوزه کشاورزی هستهای، محصولاتی با ارزش افزوده بالا و ماندگاری بیشتر تولید کنیم؛ محصولاتی که در برابر مخاطرات زیستی و غیرزیستی مقاوم بوده و تولید پایدار را در منطقه تضمین کنند.
دشتیزاده با تأکید بر محدودیتهای کشاورزی سنتی گفت: «نباید امید زیادی به روشهای سنتی داشت بنابراین باید به سمت بهرهگیری از فناوریهای نوین حرکت کنیم تا با استفاده از انرژی هستهای، جهشهایی در تولید رقمهای پربازده و مقاوم ایجاد شود.
وی خاطرنشان کرد: شرایط اقلیمی و جمعیتی کشور، همراه با کاهش بهرهوری در کشاورزی سنتی، ما را بر آن داشت تا راهبردی نوین مبتنی بر دانش روز را در پیش بگیریم.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی بوشهر در ادامه افزود: ارزیابی عملکرد ارقام جدید در مزارع مردمی طی چند سال انجام میشود و لاینهای امیدبخش در شرایط طبیعی و تحت تنش بررسی میشوند و پس از طی مراحل آزمایش و مقایسه، معرفی رسمی ارقام جدید حدود چند سال به طول میانجامد.
وی همچنین به موفقیتهای پژوهشهای هستهای در بخش برنج کشور اشاره کرد و گفت: استان بوشهر نیز در زمینه محصولات استراتژیک مانند گندم، خرما و کنجد از دستاوردهای مهم هستهای کشور بهرهمند خواهد شد تا چند سال آینده، اثرات این پژوهشها بهطور ملموس نمایان می شود.
با ورود فناوری هستهای به عرصه کشاورزی، استان بوشهر در مسیر تولید محصولاتی مقاوم، پربازده و پایدار قرار گرفته است.
دیدگاه تان را بنویسید