رئیس سازمان امور عشایر ایران:

کارت هوشمند عشایری صادر میشود/ گامی برای عدالت در خدمات‌رسانی و احراز هویت

 کارت هوشمند عشایری صادر میشود/ گامی برای عدالت در خدمات‌رسانی و احراز هویت

تهران- ایانا- رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به طراحی و صدور کارت هوشمند عشایری گفت: این کارت جایگزین دفترچه‌های قدیمی شده، و امکان دسترسی سیار و عادلانه به خدمات یارانه‌ای را برای جامعه عشایری فراهم می‌کند.

جهانبخش میرزاوند در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا ضمن تشریح جزییات طرح کارت هوشمند عشایری، هدف از صدور این کارت را ارتقای بهره‌وری در خدمات‌رسانی به عشایر و ایجاد سازوکار شفاف و عادلانه برای شناسایی و حمایت از جمعیت کوچ‌رو کشور عنوان کرد.

رئیس سازمان امور عشایر ایران در این‌ ارتباط گفت: پیش از این، عشایر با دفترچه‌های فیزیکی خدمات دریافت می‌کردند که به‌دلیل ماهیت کوچ‌روی زندگی عشایری، کارایی لازم را نداشت، اما با طراحی کارت هوشمند عشایری، خدماتی همچون توزیع آرد، نفت سفید، گاز مایع، تسهیلات و حتی سهمیه کنکور می‌تواند به‌شکل هدفمند و سیار ارائه شود.

وی با اشاره به تجربه سهمیه‌بندی سوخت گفت: در مدل جدید، همان‌طور که کارت سوخت به‌صورت شناور در سراسر کشور قابل استفاده است، کارت عشایر هم باید بتواند عشایر را در هر نقطه‌ای از کشور پوشش داده و محدود به محل ثبت شرکت تعاونی عشایری نباشد.

میرزاوند توضیح داد: در حال حاضر، اگر محل ثبت شرکت تعاونی عشایری مثلاً در قشلاق باشد، آرد فقط از همان نقطه قابل دریافت است، در حالی که ممکن است فاصله بین محل زندگی تابستانی و زمستانی برخی خانوارها تا هزار کیلومتر هم برسد وکارت هوشمند این محدودیت را از بین برده و عدالت را در توزیع خدمات محقق می‌کند.

وی تأکید کرد: برای دریافت کارت عشایر و بهره‌مندی از این خدمات، سه شاخص تبار ایلیاتی، معیشت مبتنی بر دام، و شیوه زندگی کوچ‌رو مدنظر است.

رئیس سازمان امور عشایر با بیان اینکه در قالب کانون‌های توسعه عشایری، زیرساخت‌هایی در مناطق قشلاق و ییلاق فراهم شده تا عشایر بتوانند ضمن حفظ سبک زندگی سنتی، به امکانات بهداشتی، آموزشی و بازار دام دسترسی بهتری داشته باشند؛ خاطرنشان کرد: هدف از این طرح، تسهیل زندگی عشایر، کاهش هزینه‌های آنان، و افزایش بهره‌وری و درآمد جامعه عشایری است.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید