رئیس سازمان تات:

از ظرفیت بخش خصوصی بهره‌گیری شود

از ظرفیت بخش خصوصی بهره‌گیری شود

تهران- ایانا- رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: امضای تفاهم‌نامه سازمان تات و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی با هدف افزایش ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی انجام شده و نقش کلیدی در بهبود بهره‌وری ایفا می‌کند.

غلامرضا گل‌محمدی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایانا ضمن اشاره به اهمیت تفاهم‌نامه‌ای که با هدف افزایش بهره‌وری و توسعه بخش کشاورزی از طریق بهره‌گیری از ظرفیت‌های بخش خصوصی به امضا رسید؛ گفت: این اقدام به‌منظور افزایش ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی صورت گرفته و نقشی کلیدی در بهبود بهره‌وری ایفا می‌کند.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) افزود: با توجه به گستردگی عرصه‌های کشاورزی کشور، توان نیروی انسانی وزارتخانه و سازمان تات از نظر فیزیکی به‌تنهایی کافی نبوده و بهره‌گیری از ظرفیت‌های بخش خصوصی ضرورت دارد.

وی با تأکید بر این‌که علاوه بر افزایش ضریب نفوذ دانش، فرهنگ‌سازی عامل دیگری برای موفقیت کار است؛ گفت: سازمان نظام مهندسی کشاورزی یکی از نهادهای دارای توان کارشناسی بالا است که در این تفاهم‌نامه نقش‌آفرینی می‌کند.

گل‌محمدی افزود: در ادامه اجرای این تفاهم‌نامه قراردادهایی محصول‌محور منعقد خواهد شد و این قراردادها به‌گونه‌ای طراحی می‌شود که یافته‌های علمی و فناوری‌های قابل ترویج، شامل دستاوردهای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی به بهره‌برداران کشاورزی منتقل شود.

وی ادامه داد: با توجه به حضور حدود ۱۰ هزار عضو هیئت علمی در این نهادها و اجرای سالانه تعداد زیادی پایان‌نامه و تز کارشناسی ارشد و دکترا در حوزه‌های مرتبط با کشاورزی، این ظرفیت علمی به‌طور مؤثر به میدان عمل وارد خواهد شد.

گل‌محمدی گفت: هدف از این همکاری‌ها ارتقای عملکرد در تولیدات کشاورزی و افزایش بهره‌وری، به‌ویژه در حوزه‌هایی نظیر مدیریت منابع آب است.

رئیس سازمان تات ضمن بیان این‌که تفاهم‌نامه‌ها به خودی خود ضمانت اجرایی نداشته، اما در صورت جدیت و پیگیری طرفین، به موفقیت منتج می‌شود؛ افزود: از سوی سازمان تات فردی برای پیگیری مراحل اجرای تفاهم‌نامه و عقد قراردادها تعیین شده است و سازمان نظام مهندسی کشاورزی نیز تعهد و جدیت لازم را در این زمینه دارد.

گل‌محمدی گفت: بهره‌گیری از نظام نوآوری در بخش کشاورزی، آموزش کارشناسان سازمان نظام مهندسی، استفاده از ظرفیت اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی و ارتقای آموزش بهره‌برداران کشاورزی برنامه‌های عملیاتی پیش‌بینی‌شده برای تحقق مفاد تفاهم‌نامه است.

 

خبرنگار: شهرزاد مسعودی

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید