گوسفندان ایرانی برگ برنده دامپروری ایران/ محققان ایرانی بهرهوری گوسفندان بومی را افزایش دادند

تهران- ایانا- رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور گفت: ارتقای شاخصهای تولیدی گوسفندان بومی ایران محقق شد.
به گزارش ایانا، به نقل از مرکز روابط عمومی وزارت جهادکشاورزی، حسن خمیسآبادی گفت: تلاشهای مستمر محققان علوم دامی، با پشتیبانی معاونت تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور، به بهبود شاخصهای تولید در گوسفندان بومی ایران منتج شده است.
رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور با اشاره به دستاوردهای این همکاریها گفت: تحقیقات هدفمند و برنامههای اصلاح نژاد و مدیریت پرورش دام، راندمان تولید و بهرهوری دامهای بومی را افزایش داده و زمینهساز رشد صنعت دامپروری در کشور شده است.
وی با بیان اینکه در نتیجه ظرفیت بالای دامپروری کشور و اجرای برنامههای علمی و مدیریتی در تولید گوشت گوسفند، ایران یکی از رتبههای برتر جهانی را دارا است؛ گفت: علاوه بر تولید گوشت گوسفند، ایران در تولید گوشت بز، عسل، شیر، گوشت طیور و تخممرغ نیز جایگاه قابلتوجهی دارد.
خمیسآبادی با اشاره به اهمیت جایگاه تحقیقات علمی و سرمایهگذاری در حوزه دامپروری ادامه داد: برنامههای اصلاح نژاد، بهبود تغذیه، استفاده از فناوریهای بیوتکنولوژی و ارتقای مدیریت پرورش، نقش مؤثری در افزایش تولید و کیفیت محصولات دامی داشتهاند.
وی با اشاره به برنامههای آینده برای توسعه پرورش گوسفندان بومی گفت: اصلاح نژاد و افزایش بهرهوری این دامها، بهعنوان راهبردی کلیدی برای افزایش تولید گوشت قرمز در کشور در حال اجرا است.
رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور همچنین به تنوع نژادی گوسفندان در مناطق مختلف کشور اشاره کرد و افزود: این تنوع فرصتی برای ارتقای بهرهوری تولید، از جمله افزایش وزن روزانه دامها، فراهم کرده است.
وی توضیح داد: در برخی نژادهای سبک وزن، افزایش وزن روزانه تا 130 گرم و در نژادهای سنگینوزن، مانند نژاد سنجابی، بیش از 300 گرم ثبت شده است.
خمیسآبادی ابراز امیدواری کرد که با ادامه این روند، سرمایهگذاری در پرورش دام سبک افزایش یابد و جایگاه ایران در تولیدات دامی جهانی بیشازپیش تقویت شود.
دیدگاه تان را بنویسید