مرکز آمار ایران گزارش داد:

افزایش قابل توجه قیمت اقلام خوراکی در دی‌ماه ۱۴۰۴؛ روغن، مرغ و برنج در صدر

افزایش قابل توجه قیمت اقلام خوراکی در دی‌ماه ۱۴۰۴؛ روغن، مرغ و برنج در صدر

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، در دی‌ماه ۱۴۰۴ «برنج خارجی درجه یک» ۳۷.۴ درصد، «مرغ ماشینی» ۲۹ درصد و «روغن نباتی جامد» ۷۸.۶ درصد افزایش قیمت داشته‌اند و بسیاری از اقلام خوراکی در مناطق شهری کشور نسبت به ماه قبل رشد چشمگیری را تجربه کرده‌اند.

کدخبر: 133203

تهران- ایانا- بررسی تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور نشان می‌دهد در دی‌ماه ۱۴۰۴ اغلب گروه‌های کالایی با افزایش قیمت نسبت به ماه قبل همراه بوده‌ و در برخی اقلام، رشد قیمت‌ها چشمگیر بوده است.

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران در گروه نان و غلات، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «برنج خارجی درجه یک» با ۳۷.۴ درصد، «برنج ایرانی درجه یک» با ۱۰.۳ درصد و «شیرینی خشک» با ۱۰.۲ درصد بوده است.

در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آن‌ها، «مرغ ماشینی» با ۲۹ درصد بیشترین افزایش قیمت را ثبت کرده است؛ پس از آن «گوشت گاو یا گوساله» با ۱۶ درصد و «گوشت گوسفند» با ۱۵.۱ درصد در رتبه‌های بعدی افزایش قیمت قرار دارند.

بیشترین افزایش قیمت در گروه لبنیات، تخم‌مرغ و انواع روغن به «روغن نباتی جامد» با ۷۸.۶ درصد و «روغن مایع» با ۷۷.۱ درصد اختصاص دارد؛  همچنین «تخم‌مرغ ماشینی» با ۴۸.۶ درصد، «پنیر ایرانی پاستوریزه» با ۱۷.۴ درصد، «ماست پاستوریزه» با ۱۲.۷ درصد و «شیر پاستوریزه» با ۱۱.۵ درصد افزایش قیمت نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

در گروه میوه و خشکبار، بیشترین افزایش قیمت مربوط به «انار» با ۱۳ درصد، «مغز بادام درختی» با ۹.۶ درصد، «کشمش پلویی» با ۸.۵ درصد، «مغز گردو» با ۸.۲ درصد و «پسته» با ۷.۸ درصد بوده است؛ در مقابل، بیشترین کاهش قیمت در این گروه به «خربزه» با ۳.۲- درصد تعلق دارد.

«هویج فرنگی» با ۱۷.۱ درصد، «بادمجان» با ۱۵.۶ درصد، «قارچ» با ۸.۶ درصد و «پیاز» با ۶.۷ درصد در گروه سبزیجات و حبوبات، بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل ثبت کرده‌اند؛ همچنین بیشترین کاهش قیمت در این گروه مربوط به «گوجه‌فرنگی» با ۷.۷- درصد است.

در گروه قند و شکر، آشامیدنی‌ها و سایر خوراکی‌ها نیز بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «شکر» با ۱۱.۳ درصد، «قند» با ۹.۱ درصد و «چای خارجی بسته‌ای» و «سس گوجه‌فرنگی» با ۶.۱ درصد بوده است.

به گزارش ایانا این آمار نشان می‌دهد دی‌ماه ۱۴۰۴ برای بسیاری از اقلام خوراکی با رشد قیمت همراه بوده و به‌ویژه در گروه روغن‌ها، تخم‌مرغ، مرغ ماشینی و انواع برنج، افزایش‌ها در سطح بالاتری نسبت به سایر کالاها ثبت شده است.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید