معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی:

با وجود خشکسالی و نوسانات ارزی، تلاش می‌کنیم بازار کالاهای اساسی را تنظیم کنیم

با وجود خشکسالی و نوسانات ارزی، تلاش می‌کنیم بازار کالاهای اساسی را تنظیم کنیم

در روز دوم آیین سال زراعی جدید، شهرزاد مشیری، معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، به مهم‌ترین موضوعات حوزه بازرگانی و تنظیم بازار در سال گذشته پرداخته و چالش‌ها و برنامه‌های آینده را تشریح کرد.

کدخبر: 130971

تهران-ایانا-معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد که با وجود کاهش تولیدات کشاورزی به‌دلیل خشکسالی و افزایش قیمت‌های جهانی، با همکاری شبانه‌روزی و برنامه‌ریزی دقیق، ذخایر کالاهای اساسی تأمین و بازار مدیریت شده است.

به گزارش خبرنگار ایانا، شهرزاد مشیری تأکید کرد که برای جبران کمبودها، واردات کالا افزایش خواهد یافت و نظارت‌ها بر تأمین و قیمت‌گذاری تقویت می‌شود.

 او با اشاره به تلاش‌های انجام‌شده در سال گذشته برای تنظیم بازار و تأمین کالاهای اساسی اظهار داشت:«"در سال گذشته با چالش‌هایی در تأمین کالاهای اساسی مواجه بودیم، اما با همکاری و تلاش شبانه‌روزی همکاران در سطح استانی، توانستیم از بحران‌ها عبور کنیم. در سال گذشته با مشکلاتی در تأمین مواد اولیه روبه‌رو شدیم، به ویژه با توجه به کاهش بارندگی‌ها که تأثیر منفی بر تولید محصولات کشاورزی داشت.»

او افزود: «با وجود مشکلات طبیعی همچون خشکسالی و کاهش بارندگی که به کاهش تولیدات کشاورزی منجر شد، تلاش کردیم تا با استفاده از ابزارهای مختلف بازرگانی، بازار را تنظیم کرده و ذخایر کافی برای مصرف داخلی فراهم کنیم.»

معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه به اهمیت نگهداری صحیح ذخایر کالاهای اساسی اشاره کرد و گفت: «ذخایر کالاهایی که در کارخانه‌ها و انبارها نگهداری می‌شوند، باید تحت مدیریت دقیق قرار گیرند تا در زمان نیاز به بازار عرضه شوند. این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است، چرا که در غیر این صورت، بازار با کمبود و افزایش قیمت مواجه خواهد شد.»

او همچنین در ادامه به برنامه‌ریزی‌های وزارت جهاد کشاورزی برای واردات کالاهای اساسی پرداخت و گفت:« هر سال بر اساس پیش‌بینی تولید داخلی، برنامه واردات کالا تنظیم می‌شود. متأسفانه امسال با کاهش تولید در برخی محصولات، مجبور به واردات بیشتر از سال‌های گذشته خواهیم بود.»

 مشیری در ادامه با اشاره به اینکه یکی از چالش‌های جدی در سال جاری، افزایش قیمت‌های جهانی و نوسانات ارزی است، ادامه داد: «به دلیل افزایش قیمت‌ها در بازارهای جهانی و کاهش منابع ارزی، دولت و وزارت جهاد کشاورزی مجبور به تدابیر ویژه‌ای برای تأمین کالاهای اساسی و مدیریت قیمت‌ها هستند.»

او به نیاز به نظارت بیشتر بر واردات و قیمت‌گذاری کالاها تأکید کرد و افزود: «در راستای سیاست‌های مقام معظم رهبری، برنامه‌های ما بر تأمین کالا از داخل کشور و کاهش وابستگی به واردات متمرکز است. همچنین در تلاشیم تا با اصلاحات لازم در سیستم تأمین و توزیع، فشارهای اقتصادی به خانوارها را کاهش دهیم.»

خبرنگار، صبا طاهری

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید