رئیس کارگروه سامانه بازارگاه:

سبوس از طریق بازارچه عرضه شود/ ایجاد شبکه توزیع هوشمند محصولات نهایی

سبوس از طریق بازارچه عرضه شود/ ایجاد شبکه توزیع هوشمند محصولات نهایی

تهران- ایانا- رئیس کارگروه سامانه بازارگاه، با انتقاد از ناهماهنگی‌های آماری در حوزه دام، گفت: آمارهای منفی استان‌ها با واقعیت‌های میدانی همخوانی ندارد و دامی به کشتار رفته است، همچنان نهاده دریافت می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایانا، رحمان مسجدی در نشست ستاد هماهنگی امنیت غذایی که روز سه‌شنبه - ۱۱ شهریورماه- با حضور مسئولان ارشد وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، با ارائه گزارشی جامع از وضعیت فعلی سامانه بازارگاه، به بیان چالش‌ها، پیشنهادات اصلاحی و برنامه‌های آینده این سامانه پرداخت.

 

چالش‌های آماری و نظارتی در حوزه دام و طیور

رئیس کارگروه سامانه بازارگاه، با انتقاد از ناهماهنگی‌های آماری در حوزه دام، اظهار داشت: آمارهای منفی استان‌ها با واقعیت‌های میدانی همخوانی ندارد و دامی به کشتار رفته است، همچنان نهاده دریافت می‌کند؛ هیچ‌گاه شاهد کاهش در کدهای تاریخ یا خوداظهاری‌ها نبوده‌ایم. این آمارها باید در برخی مواقع کاهشی و در برخی مواقع افزایشی باشد تا با واقعیت هم‌راستا شود.

وی همچنین به مشکلات مشابه در حوزه طیور اشاره کرد و افزود: در دوره تولید، نظارت کافی وجود ندارد و برخی مرغداران به دلیل اختلاف قیمت نهاده‌ها، ترجیح می‌دهند نهاده‌ها را بفروشند تا تولید را ادامه دهند که این موضوع، سلامت و شفافیت زنجیره تولید را تهدید می‌کند؛ این رفتار موجب شده برخی تولیدکنندگان به جای ادامه فعالیت، صرفاً از نهاده‌ها برای کسب سود استفاده کنند؛ در حالی که هدف اصلی، حمایت از تولید پایدار است.

 

پیشنهادات اصلاحی برای ارتقاء عملکرد سامانه

رئیس کارگروه بازارگاه با اشاره به تجربه موفق حسابرسی کارخانجات خوراک آبزیان، گفت: تحویل نهاده به این واحدها بر اساس میزان فروش در سامانه انجام می‌شود که این موجب افزایش انگیزه کارخانجات برای عرضه خوراک دام آماده در بازارگاه شده است.

وی با تاکید بر لزوم ثبت خرید و فروش جوجه یک‌روزه در سامانه بازارگاه تصریح کرد: هدف، کنترل تعداد جوجه‌های خرید و فروش‌شده و رصد حمل و نقل است و قیمت‌گذاری این نهاده مد نظر نیست؛ در این شرایط اگر بار جوجه یک‌روزه در سامانه تأیید نشود، باید به عنوان قاچاق تلقی شود.

رئیس کارگروه سامانه بازارگاه پیشنهاد کرد: از زمان قرارگیری تخم نطفه‌دار در دستگاه، اطلاعات جوجه‌ریزی در سامانه ثبت شود تا تخصیص نهاده‌ها دقیق‌تر و سریع‌تر انجام گیرد.

وی بر ضرورت اندیشیدن تمهیدات لازم برای ادامه خرید و فروش سبوس در سامانه بازارگاه تاکید کرد و گفت: با توجه به پایان قرارداد وزارت جهاد با بانک سپه تا اواسط بهمن‌ماه، به نظر می‌رسد بازارگاه مناسب‌ترین بستر برای عرضه سبوس خواهد بود.

 

اقدامات اجرایی و برنامه‌ریزی آینده

مسجدی با اشاره به تدوین دستورالعمل اجرایی برای ورود عاملین توزیع به سامانه بازارگاه گفت: باید تعداد این عاملین کاهش یابد یا فعالیتشان محدود شود تا تنش بازار کنترل شود.

وی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های آتی، ایجاد شبکه توزیع هوشمند محصولات نهایی، به‌ویژه گوشت مرغ، در قالب زیرسیستم سامانه بازارگاه است که با توجه به فعالیت جزیره‌ای استان‌ها در این زمینه، دیتاهای مهمی در استان‌ها تولید می‌شود اما به وزارت جهاد نمی‌رسد؛ این موجب می‌شود که ندانیم معادل نهاده‌ای که تخصیص داده‌ایم، چه میزان محصول تحویل گرفته شده است.

رئیس کارگروه سامانه بازارگاه تأکید کرد: در آینده، تحویل نهاده بر اساس میزان محصول انجام خواهد شد و این اقدام موجب شفاف‌سازی و افزایش کارایی سامانه خواهد بود.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید