نبود ثبت‌کننده‌های اطلاعات دقیق، مانع اصلی در به‌روزرسانی اطلاعات دام و طیور

تهران- لیانا- معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به مشکلات جدی در جمع‌آوری داده‌های بخش دام و طیور، نبود سیستم‌های دقیق و ثبت‌کننده‌های اطلاعات مؤثر را چالشی اساسی در مدیریت این بخش دانست و از تلاش برای بهبود فرآیندهای ثبت و تأیید اطلاعات خبر داد.

نبود ثبت‌کننده‌های اطلاعات دقیق، مانع اصلی در به‌روزرسانی اطلاعات دام و طیور

به گزارش خبرنگار ایانا، محمدابراهیم حسن‌نژاد، در نشست هم اندیشی وزیر جهاد کشاورزی و‌ معاونین در ارتباط با سامانه‌های آماری وزارتخانه، که روز چهارشنبه- ۱۰ اردیبهشت‌ماه- برگزار شد، به مشکلات موجود در جمع‌آوری و به‌روزرسانی داده‌های بخش دام و طیور اشاره کرد. وی یکی از مهم‌ترین چالش‌های این حوزه را نداشتن «دیتا لاگر»های مناسب برای گردآوری اطلاعات دقیق عنوان کرد و گفت: «مشکل اصلی ما در حال حاضر، نبود سیستم‌های دقیق و متناسب برای جمع‌آوری و به‌روزرسانی داده‌هاست. سیستم‌های جمع‌آوری اطلاعات و ثبت کننده‌های اطلاعات می‌توانند شامل دستگاه‌ها و تجهیزات نصب‌شده در مزارع و فارم‌ها باشند یا به‌صورت عوامل انسانی عمل کنند که این اطلاعات را ثبت و به سامانه منتقل کنند.»

وی به وضعیت سامانه‌های موجود در بخش دام اشاره کرد و افزود: «سامانه‌های موجود برای رصد و ثبت اطلاعات دام، به‌ویژه در بخش طیور، هنوز با مشکلاتی مواجه هستند. به عنوان مثال، سامانه‌ای که برای رصد صنعت طیور ایجاد شده، به‌طور خودکار و از طریق محاسبات داخلی، تعداد موجودی گله‌ها را برآورد می‌کند، اما خطاهای انسانی در فرآیند تأیید اطلاعات ممکن است باعث نادرستی داده‌ها شود.»

حسن‌نژاد همچنین از اقدامات در حال انجام برای رفع این مشکلات خبر داد و گفت: «با همکاری سازمان دامپزشکی و دیگر نهادها، در حال تلاش هستیم تا فرآیندهای دقیق‌تری برای جمع‌آوری داده‌ها و تأیید اطلاعات ایجاد کنیم. این کار به‌ویژه در بخش دامداری سنتی که شناسایی دام‌ها به‌طور دقیق‌تر صورت می‌گیرد، در حال اجرا است.»

معاون وزیر در پایان با اشاره به هماهنگی‌های انجام‌شده با وزارت کشور و مراکز بهداشت برای بهبود شناسایی دامداران سنتی، تأکید کرد: «این اقدامات در راستای ارتقاء مدیریت و افزایش بهره‌وری در صنعت دام و طیور کشور انجام می‌شود.»

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید